Büszkeség és harag

„Cristiano adósnak érzi magát” - hangoztatja a Marca mai címlapja. A mértékadó spanyol sportlapban megjelent cikk szerint a portugál játékos nagyon rossz lelkiállapotba került a szombati, Barcelonától elszenvedett vereség után, ami a mai edzésen is megmutatkozott. Ronaldo számára hamar megadatik a lehetõség, hogy átlendüljön a nehéz helyzeten: játszani fog a Ponferradina ellen.

Tökéletes képet ad Cristiano Ronaldo aktuális lelkiállapotáról, ha megnézzük, hogyan viselkedett a Real Madrid mai edzésén. A Marca tudósítója szerint a portugál csillag végig egyedül dolgozott, magába süllyedt, és nem vett részt a szokásos viccelõdésekben sem. Ami a legfurcsább, hogy egy pillanatra sem találkozott Marcelóval, pedig máskor elválaszthatatlanok egymástól. Normális körülmények között a két játékos végig együtt szokott dolgozni, de ma legalább tíz méter volt köztük.

Ronaldo szemébe húzott sapkájával nem csak a hideg ellen védekezhetett, de dühös tekintetét is eltakarhatta – harag ugyanis sokkal inkább tükrözõdött rajta, mint szomorúság. Azon kevesek, akik szombat óta váltottak vele néhány szót, elismerték, hogy Cristiano egyre ingerültebbé válik.

Az edzés kezdetekor Ronaldo meghallgatta Mourinho szavait, amelyeket a mester jórészt azokhoz intézett, akik ma fognak bemutatkozni a Király-kupában, hogy felhívja a figyelmüket ennek a csalóka sorozatnak a nehézségeire. Õ, a valenciai hõs, aki bevette fejjel Pinto kapuját, és akit a madridisták majdnem a Cibeles térre vittek, türelmesen hallgatott. Ezután, amikor az erõnléti edzõ felszólította a játékosokat a munka megkezdésére, Ronaldo elszakadt a többiektõl, és visszahúzódott a saját világába. Talán Özil volt hozzá a legközelebb, de vele sem váltott egyetlen szót sem.

A portugál ásítozott. Nem a fáradtságtól, hanem sokkal inkább attól a dühtõl, ami belülrõl feszíti, és aminek ki kellene törnie. Cristianónak kétségkívül játszania kell, hogy kitörölhesse az emlékei közül az El Clásicón elkövetett hibákat. Csak így térhet vissza ismét az arcára a mosoly, habár azt mondják, a neki címzett kritikákat fájlalja igazán.

Nos, a lehetõség adott: Ronaldo ma ott lesz a Ponferradina elleni kezdõ tizenegyben. Más játékos talán pihenõt kapott volna az edzõjétõl, hogy egy fontosabb mérkõzésre készülhessen, mint amilyen a Sevilla elleni szombati rangadó lesz, Mourinho és õ azonban belátták, hogy akkor jár jobban, ha pályára lép, és kiadja a belsõ feszültséget. Nem véletlen, hogy ennyire várja a meccset: szüksége van rá.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK