A sokadik Klasszikus

„Mintha kicsit sok El Clásico lenne mostanában..." - jegyezhetné meg az egyszerû földi halandó, és való igaz! Ennek a Klasszikus-dömpingnek pedig az elmúlt évek eredményei nyomán inkább a katalán drukkerek örülhetnek. Pedig nyilván a madridisták se bánnák a sok rangadót, ha a mérleg egy kicsit kiegyenlítettebb lenne.

Nem volt ez mindig így; a 2002 és 2010 közé esõ idõszakban évente csak kétszer futott össze a spanyol futball két óriása a spanyol bajnokságban. A helyzet tavaly változott meg, amikor hétszer is találkozhatott a két õsi rivális, ebben a szezonban pedig már négy Klasszikust egészen biztosan meg fognak rendezni, ami összesen két szezon alatt tizenegy találkozót jelent. Ez az El Clasicók történelmében példátlan mennyiség.

2008 óta – valljuk meg – a Real Madridnak nem sok babér termett. Az azóta lejátszott tizenkét mérkõzésen nyolcszor a barcelonaiak örülhettek, három dontetlen született, a fõvárosiak pedig csak egyszer nyertek, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Barcelona esetleges ma esti gyõzelmével kiegyenlítse az örökmérleget. Ezeken a meccseken 28-10 a gólkülönbség a Barca javára, érthetõ tehát, hogy sok madridista „Ne! Már megint?!” felkiáltással nyugtázza a sokadik Klasszikust.

Ha visszapörgetjük az idõ kerekét, tavalyig az egy szezonban lejátszott legtöbb El Clásico öt volt az 1982-83-as idényben, amikor a Maradonával felálló Barcelona tarolt; négy Barca-siker mellett mindössze egy döntetlen született. Az egy szezonban rendezhetõ maximális Real Madrid–Barcelona találkozók száma egyébként nyolc, ami tavaly csak azért nem jött össze, mert a két csapat csak döntõben találkozhatott a Copa del Rey során. Talán ma este végre fordul egyet a világ, és egyre több madridista kezd majd reménykedni abban, hogy idén összejön a rekordot jelentõ nyolc Klasszikus…

Forrás: marca.es, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK