Mourinho: Nem alakítok klikkeket

José Mourinho néhány napon belül ma ismét a sajtó rendelkezésére állt, hisz a Real Madrid holnap este a Barcelonával csap össze a Király-kupában, ahol a cél az elõdöntõbe jutás. Bár az elsõ meccset a katalánok nyerték 2-1-re, a portugál szerint „van esélyünk a továbbjutásra, és ezért fogunk küzdeni.”

Talán legkomolyabb nyilatkozatát adta ma a média képviselõinek José Mourinho, a Real Madrid vezetõedzõje. Az egyik újságíró a távozásával kapcsolatban felröppent pletykákról érdeklõdött, mire a portugál, szokásos szarkasztikus stílusában, így válaszolt: „Ezt én mondtam? Kérdezd meg inkább a kollégádat…” Ehhez hasonlóan a neki címzett vasárnapi füttyszóra sem volt hajlandó érdemben reagálni, és azt javasolta, „kérdezzék meg a szurkolókat” arról, vajon miért kedvelik õt egyre kevésbé. Mourinho ma gyakran csak egy-egy szóban reagált a kérdésekre, és amikor a portugál játékosokkal való kivételezését firtatták, akkor is csak ennyit mondott„én nem hozok létre klikkeket.”

„Ismerjük az ellenfelet, és tudjuk, hogy végzõdött az elsõ mérkõzés. Nehéz lesz, de megpróbáljuk megfordítani az állást” – fogadkozott a meccsel kapcsolatban. Azt a felvetést, hogy talán most éli pályafutása legrosszabb pillanatait, az edzõ teljes mértékben elutasította. „Jól érzem magam. Öt ponttal többet gyûjtöttünk, mint a világ legjobbjának tartott csapat. Amikor megérkeztem, a klub rendre kiesett a kupából az alacsonyabban kvalifikált együttesekkel szemben, de tavaly mi nyertük el a trófeát. A Bajnokok Ligájában nem tartoztunk a legjobbak közé, de most rekordot értünk el a csoportkörben. Vezetjük a bajnokságot, és számomra nem úgy tûnik, hogy problémáink vannak, vagy, hogy rosszul tesszük a dolgunkat.”

Amikor Pepe holnapi kilátásairól kérdezték, Mourinho így válaszolt: „Ha jó állapotban lesz, játszani fog. Neki, Granerónak és Lassnak is vannak problémái, de a holnap reggeli edzésen el fogjuk dönteni, ki van megfelelõ kondícióban. Ha jól lesznek, játszani fognak.”

Természetesen a Camp Nouban alkalmazandó taktika kérdése sem maradt el a sajtótájékoztatón. „Nem fogom elmondani, ki lesz ott a kezdõben. Vannak kétségeim a játékosokkal kapcsolatban, és nincs még kész teljesen a holnapi játékszisztéma. Az elsõ meccsen sem voltam maximálisan biztos a dolgokban, mert hiányzott néhány emberem. Most is ez történik. Semmit sem mondok.”

Mint ismert, Guardiola holnap ismét számíthat a sérülésébõl felépülõ Pedróra, aki a múlthéten még nem volt hadra fogható. „A Barcelonának megvan a saját futballja, annak ellenére, hogy a játékosok változhatnak. Szerepelhet Pedro, vagy bárki más, nem fogja befolyásolni a játékukat” – reagált minderre Mourinho.

Nyilatkozatát végül egy száraz „Nem”-mel zárta Mourinho, amivel arra a kérdésre válaszolt, hogy vajon sorsfordító lehet-e madridi karrierje szempontjából a holnapi találkozó.

Forrás: www.realmadrid.com, Marca, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK