Eltiltották a kupameccs bíróját

A játékvezetõk bizottsága eldöntötte, hogy a szerdai kupameccsen botrányosan ténykedõ Teixeira Vitienes ebben a szezonban több meccset már nem vezethet a Real Madridnak.

A bizottság azok után látta szükségesnek az eljárást, hogy az amúgy tapasztalt kantabriai játékvezetõ a szerdai Barcelona–Real Madrid kupameccsen több téves ítéletet hozott, és a lefújás után fõleg fõvárosi részrõl erõteljes kritikákat kapott.

Volt olyan, aki megvédte Teixeira Vitienest, aki az álláspont szerint néha valóban tévedett, de sok jó ítéletet is hozott, mégis a visszhang nyilvánvalóan az volt, hogy a játékvezetõ befolyásolta a meccs alakulását. A Barcelona fõleg egy kiállítást, a Real Madrid három elmaradt tizenegyest kért számon a játékvezetõn, utóbbi klub pedig azt is sérelmezte, hogy Vitienes a két csapat madridi Szuperkupa-meccsén ugyancsak hozott egy téves ítéletet, amikor nem vette észre, hogy 2–2-es állásnál Víctor Valdés a tizenhatoson belül elhúzta Cristiano Ronaldo lábát.

Az érveket megvizsgálva a bizottság végül úgy döntött, egy idõre pihenõre küldi Teixeira Vitienest, aki ebben a szezonban több meccset már semmiképpen nem vezethet a Real Madridnak.

Hasonló hadjáratra egyébként legutóbb 2007-ben volt példa Spanyolországban, ekkor néhány fanatikus Real Madrid-szurkoló halálosan megfenyegette Turienzo Álvarez játékvezetõt, aki a sorsdöntõ Racing Santander elleni két tévesen megítélt tizenegyessel sújtotta a bajnoki címért küzdõ fõvárosi együttest.

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK