2018. május 25., péntek

Real Madrid- és Özil-drukker a spanyol csodagyerek

  • T. Zoltán (TZOLI)
  • 2012.02.18. 11:01
A kilenc éves Javier nem ismer veszett meccset, láb- és lábszárprotézissel is a lepipálja ellenfeleit. Ugyanúgy lõ, mint társai, és ugyanolyan álmai vannak, mint a többieknek.

Javier Mejorada Chamón egy ritka születési rendellenesség miatt egy éves kora óta kénytelen protézist hordani, ennek ellenére nem tett le álmairól: a spanyol federációs bajnokságban szereplõ Gredos San Diego játékosa, mi több, nem csak egy a sok közül, hanem csapata egyik legjobbja. Példaképe Mesut Özil, s bár a Real Madridnak szurkol, legnagyobb vágya, hogy egy nap gólt rúgjon Iker Casillasnak.

Jól mutatja Javier elszántságát, hogy bár protézissel éli mindennapjait, ez semmiben nem hátráltatja: legutolsó interjújában azt mondta, a foci mellett rendszeresen úszik és teniszezik, és nemrég az egyik kölyök társát tette rendesen helyre. „Te azt mondtad, hogy ilyen lábakkal nem tudok majd játszani. Na ide nézz, iskolám csapatában, a barátaimmal focizom, és még gólokat is lövök. Épp a múltkor rúgtam egy mesterhármast!” – dicsekedett a kíváncsi újságírónak.

Arról is beszélt, hogy a protézis miatt valamivel nehezebb dolga van, mint társainak, azonban megfelelõ technikával képes kompenzálni hátrányát. „Tökéletesen tudok vele játszani. Már tudom az összes mozgást, amit meg akarok csinálni a pályán. Képzelje el, a befejezéseknél ballal célzom, de labdát kezelni és vezetni jobbal is ugyanúgy tudok, mint ballal” – árulta el titkát.

Javier posztja csatár, jelenleg csapata legeredményesebb játékosa. Ebben a szezonban eddig négy gólt lõtt, pontosan ugyanannyit, mint teljesen egészséges csapattársa, Darío.


Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások

Tabella