Néha február 29-én is történnek érdekes dolgok…

Február 29 szökõnap. Négy évente van csak ilyen, és ezért nem meglepõ, hogy túl sok sportesemény nem köthetõ ehhez a naphoz. A Marca azért utánanézett az archívumában, hogy mik történtek korábban. A Real Madridhoz kapcsolódó eseményeket kigyûjtöttük, és kis érdekességként közreadjuk.

2004 február 29 – A spanyol bajnokság 26. fordulójában a Carlos Queiroz vezette Madrid 4-2 arányban legyõzte a Radomir Antic által trenírozott Celta Vigót. A gólokat Ronaldo, Zidane (2), és Figo szerezték. Iker Casillas ezen a mérkõzésen játszott 150. alkalommal a „királyi gárdában”. A gyõzelem azt jelentette, hogy a Real Madrid 59 ponttal, és nyolc pontos elõnnyel állt az élen, a tavasz kezdetén. A vége, mint tudjuk nem sikerült fényesre…

2000 február 29 – A Bayern München a Bajnokok Ligája második csoportkörében 4-2 arányban legyõzte a Real Madridot a Santiago Bernabéuban. A spanyol csapat a nemzetközi porondon négy éve és három hónapja veretlen volt hazai pályán. A bajorok elõször nyertek a Bernabéuban és végül csoportelsõként léptek tovább. Az elõdöntõben aztán fordult a kocka, a többi pedig már történelem.

1992 február 29 – A bajnokság végig kiélezett küzdelmet hozott. Ezen a napon rendezték a 24. fordulót Spanyolországban. Leo Beenhakker csapata Butragueño góljával 1-0-ra gyõzött a Sporting Gijón ellen a Bernabéuban, míg Johann Cruyff Barcelonája idegenben gyûrte le 2-0-ra az Oviedot. A bajnokság ezen szakaszában a Real Madridnak 36, a Barcelonának 35 pontja volt. (kétpontos rendszer volt még. a szerk) Végül tudjuk mi történt Tenerifén az utolsó fordulóban…

1976 február 29 – A bajnokságban Miljan Miljanic Real Madridja gyõzni tudott idegenben az Espanyol ellen 1-0-ra a 24. fordulóban. A játéknapot követõen a Real Madrid állt az élen 35 ponttal, a 34 pontos Athletic Bilbao, és a 30 pontos Barcelona elõtt. A szezon végén a Real Madrid emelhette magasba a bajnoki trófeát.

1948 február 29 – A 14 csapatos elsõosztályban “derbi madrileno-ra” került sor, amelyen 1-1-es döntetlen született. Ez nem a Real Madrid éve volt. A fordulót követõen a csapat mindössze a tizedik helyen állt a bajnokságban. Az éllovas az Alcoyano elleni gyõzelmével a Valencia, a második pedig a Sevillát 6-0-ra legázoló Barcelona volt, akik az év végére megelõzték a Denevéreket.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK