A szurkolók üzentek Mourinhónak

Nem tartják sértõnek José Mourinho kritikáját a Real Madrid szurkolói klubjai. A csapat portugál vezetõedzõje az utóbbi idõben többször is megjegyzést tett a csekély támogatásra, amit mérkõzés közben kapnak, a Marca pedig most megkérdezte a másik felet is, mit gondol a mester nyilatkozatáról.

A legtöbb szurkolói egyesület – olyanok, mint a mienk, a Peña Madridista Húngara – képviselõje szerint Mourinho okkal panaszkodik a rossz Bernabéu-beli hangulatra, bár szerintük a jegyárak sem segítik a szurkolókat abban, hogy parázs atmoszférát varázsoljanak. „Mounak részben igaza van. Sok szurkoló úgy jár ki a meccsre, mintha színházba vagy operába menne. Ebbõl a szempontból igaza van, de meg kell vizsgálnunk a belépõk árát is. Legutóbb 10.000 üres hely volt a stadionban azért, mert túl drágák a jegyek” mondta Rufino García, a Peña madridista Carabaña elnöke, aki ugyanakkor hozzátette: ha a csapatnak szüksége van a szurkolókra, õk mindig ott vannak. „A múltkori meccs kissé gyenge volt, de Mourinho nyugodt lehet afelõl, hogy egy feltételezett Bayern elleni elõdöntõben a Bernabéu egy katlan lesz. Mindig ott vagyunk a rossz pillanatokban, amikor a csapatnak a legnagyobb szüksége van ránk.”

Jesús González, a Peña La Espaldinha alelnöke szintén elismerte, hogy a szurkolók nem buzdítják eléggé a játékosokat, de úgy gondolja, Mourinhónak el kell fogadnia a klub és a szimpatizánsok értékeit.Tény, hogy a szurkolók úgy tesznek, mintha színházban lennének, de ez a klub sajátossága, és ezt Mourinhónak meg kell értenie. A nagy meccseken a stadion is a csapattal tart, a Barca, vagy az Atlético ellen, illetve olyan európai meccseken, mint a Milan vagy a Bayern elleni találkozók. Mourinho már megtapasztalta ezt a Mestalla-beli döntõben. Akkor a szurkolók maximálisan teljesítették az edzõ elvárásait.” Azt egyébként González is aláhúzta, hogy a szerdai BL-meccsen hûvös volt a hangulat, de ezt õ az ellenfél számlájára írja: „Vannak csapatok, amelyek nem motiválják sem a játékosokat, sem a szurkolókat, ahogy a CSZKA ellen is láttuk. Nem nagyon tetszik, hogy az edzõ a szurkolóknak egy nagyon biztos része felé tesz ilyesfajta gesztusokat” – mondta.

Egy másik szurkolói klub, a Peña Cinco Estrellas képviselõje szerint a szurkolók életkora befolyásolja annak hangulatát is. José Emilio Martín azt mondta: „Mourinho nem fogja megváltoztatni a Madrid 110 éves történelmét. A Madridnak idõs közönsége van, és amíg nem fiatalodik meg, addig nehezen lesz aktívabb. Mourinho téved, amikor ilyeneket mond. Valakinek a klubtól el kéne magyaráznia neki, milyenek az itteni szurkolók, ha még senki sem tette meg.”

Abelino Écija – aki a La Ronda nevû egyesület tagja – ezzel szemben megérti, hogy Mourinho több segítséget vár. „Normális, hogy a mester több támogatást kér a játékosai számára, de a szurkolók nagyon kényesek, és ezt nehéz megváltoztatni ilyen szinten. Mi azt szeretjük, ha a csapat mindig jól játszik, és gyõzni is tud. Ha így tesznek, a közönség is reagál. Világos, hogy az ideális az lenne, ha a szurkolók mindig a csapat mellett állnának, de néha minket is meg kell fizetni” – vélte.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK