Célkeresztben: Sergio Agüero

Tavaly nyáron sokáig úgy tûnt, hogy az Atlético Madrid vezéregyénisége és elsõ számú sztárja a városi rivális Real Madridhoz igazol, azonban a colchonerók ügyvezetõ igazgatója, Miguel Ángel Gil Marin végül megvétózta a transzfert, a távozni kívánó Agüero így a Manchester City gárdájával kötött szerzõdést. Úgy tûnik azonban, hogy az argentin csatár angliai kalandja hamar véget érhet, a Real Madrid vezetõi ugyanis minden követ megmozgatnak, hogy már idén nyáron visszacsábítsák a spanyol fõvárosba a játékost.

A Real Madrid vezetõi már most kijelölték elsõ számú célpontjukat a nyári átigazolási idõszakra, a célkeresztbe pedig nem más, mint Sergio Agüero került. Mourinho a klub vezetésével egyetértésben úgy határozott, hogy Kun Agüeróért cserébe Gonzalo Higuaínt és szükség esetén néhány millió eurós (öt-tíz millió euró, a tárgyalások alakulásától függõen) kiegészítést ajánl majd a Manchester City csapatának. A kisebbik manchesteri gárda argentin csatára a hírek szerint már hónapok óta tudja, hogy a Real Madrid ismét bejelentkezik majd érte a nyáron és nem is próbája leplezni emiatt érzett elégedettségét. Csapattársainak állítólag már többször elmondta, hogy szívesen igazolna a blancókhoz és úgy érzi, hogy a következõ átigazolási idõszakban valóban létrejöhet a transzfer.

Sergio Agüeróért negyvenöt millió eurót fizetett az Atlético Madrid csapatának a Manchester City gárdája tavaly nyáron, a játékos pedig a pályán hálálta meg a bizalmat. Tizenhét góljával, rengeteg gólpasszával és remek játékával nagyban hozzájárult csapata eredményes játékához és elsõsorban neki köszönhetõ, hogy a City hátránya mindössze öt pont a Manchester United csapatával szemben, így még bajnoki álmaikról sem kellett lemondaniuk. Az európai kupaporondon ezzel szemben már jóval haloványabb teljesítményt nyújtottak a kékek, a Bajnokok Ligájában már a csoportkör is túl nagy falatnak bizonyult, az Európa Ligába “átesve” pedig az elsõ ellenfél, a Sportin Lisszabon jelentette a végsõ állomást. Egyéni szinten talán egyetlen dolog róható fel neki (bár ez is inkább puszta balszerencse), múlthéten ugyanis buta sérülést szenvedett miközben kisfia motorjával játszadozott, így két-három hétre nélkülöznie kell õt Roberto Mancini vezetõedzõnek a bajnokság meghatározó szakaszában.
 
Hiába a jó teljesítmény és a sikeresnek mondható idény hazai porondon, Agüero nem érzi jól magát Angliában, ahogyan ez már több dél-amerikai játékossal is elõfordult. A manchesteri élet annak ellenére sem nyerte el tetszését, hogy villája egy mesebeli angol falu mellett található, mely a legjobb éttermekkel, üzletekkel és gyönyörû tájjal várja az odalátogatókat. A Kun távozni akar, mégpedig egy olyan országba és egy olyan ligába, melyet már ismer. 
Mindezek ellenére figyelembe kell venni, hogy Florentino Pérez és a Manchester City tulajdonosa, Mansour sejk kimondottan jó viszonyt ápol és megegyeztek, hogy nem torpedózzák meg egymás átigazolásait és nem fognak harcot indítani a másik csapatának játékosaiért sem. Így Péreznek és a Real Madrid vezetõségének egy olyan ajánlattal kell elõállnia, mely mindkét fél számára kielégítõ, hogy a jó viszony továbbra is fenntartható legyen. Higuaín játékát különösen kedveli a City vezetõezdõje, Roberto Mancini, így minden bizonnyal nem lenne ellenére, hogy bevonják egy esetleges üzletbe, ám jelen pillanatban még az Arsenal kapitánya, Robin Van Persie is célpontjai között szerepel. Nehéz azonban elképzelni, hogy a holland engedjen a csábításnak és elfogadja a Manchester City tizenhárom millió eurós fizetési ajánlatát és ezzel hátat fordítson az õt már most legendaként számon tartó Arsenal drukkereknek. Ezt természetesen a manchesteri kékek vezetõi is tudják, így megfontolandó opcióként tartják számon Gonzalo Higuaín szerzõdtetését, akár egy csere keretein belül is.

Természetesen Mancini nem szívesen válna meg egyik legjobbjától, Kun Agüerótól, de filozófiája szerint soha nem áll egyetlen távozni kívánó játékosa útjába sem, Higuaín vagy Van Persie pedig véleménye szerint pótolni tudná a kis argentint. A maga részérõl Gonzalo Higuaín az idény végén fogja értékelni lehetõségeit, ám egy jelenleg feltörekvõ félben lévõ csapat jó opció lehet számára, nem beszélve arról, hogy nyilvánvalóan magasabb fizetést kaphatna, mint jelenleg a Real Madridnál. A blancóknál továbbá nem biztosított a helye a kezdõcsapatban, míg a a hírek szerint a City a nyáron továbbadna Tévezen és a rebellis Balotellin is, így Higuaín a meglehetõsen hullámzó teljesítményt nyújtó Dzeko elõtt megszerezhetné az elsõ számú csatár fontos titulusát. A Real Madridnál mindenesetre a mai napig úgy tartják, hogy lehet, hogy hiba volt tavaly nyáron az Atlético Madriddal való jó kapcsolat fenntartásra érdekében elállni az egyébként a Királyi Gárdába vágyó Agüero szerzõdtetésétõl. Mindössze egy évvel késõbb úgy tûnik ismét megpróbálják leigazolni az argentint, a különbség csak annyi, hogy a tárgyalóasztal másik végén ezúttal a Manchester City vezetõi ülnek majd…

Forrás: www.as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK