Mourinho, a specialista

José Mourinhónál jobban talán senki nem tudja, a szurkolók számára mennyit jelent egy-egy városi rangadó: a portugál igazi specialistája az ilyen helyzeteknek, ezt mutatja, hogy mióta Madridban van, az összes derbit gyõztesen hagyta el csapatával.

A Real Madrid eddig öt városi rangadót játszott Mourinho irányításával, és ezek közül az összesen gyõzni tudott: igaz, hogy a „királyi gárda” mérlege az elmúlt években amúgy is híresen remek az Atlético Madrid ellen, a portugál vezetõedzõ gyõzelmi sorozata azonban ettõl is jobban elrettentheti azokat, akik ma este nem Real-gyõzelemért fognak szorítani.

Mourinho elõször tavaly irányította csapatát a madridi városi rangadón, elõször a Bernabéuban 2–0 lett a meccs vége, néhány hónappal késõbb pedig a Vicente Calderónban 1–2 állt az eredményjelzõn.

Abban az idényben a kupában is találkozott a két rivális, itt hasonlóan egyértelmû volt a Real Madrid fölénye: a Bernabéuban lejátszott odavágón hiába vezetett az Atlético, a fehérmezesek végül 3–1-re nyertek, és a visszavágón is 1–0-s gyõzelemmel hagyták el a játékteret.

Az idei eddigi egyetlen derbin magabiztos Real Madrid-gyõzelem született, és a végeredményt tekintve ez volt a legsimább a Mourinho-érában: a Bernabéuban ugyan az Atlético szerzett vezetést, a korai kiállítás megpecsételte a piros-fehérek dolgát, így a vége 4–1 lett a hazaiak javára.

Most jön az ötödik alkalom, és a Real Madrid számára ebben a helyzetben mindennél fontosabb lenne, hogy a sorozat ne szakadjon meg.

Forrás: FourFourTwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…