Kirúgták a gyûlölködõ elektronikus sajtófelelõst

Saját Twitter oldalán trágárkodott, ráadásul nyíltan xenofób és idegengyûlölõ hangulatot keltett a Real Madrid egyik magas rangú vezetõje, akinek ezért távoznia kellett posztjáról.

Pedro Duarte a Real Madrid egyik elektronikus sajtófelelõse volt, ám eddig alig lehetett róla hallani. Most azonban rögtön a spanyol lapok címlapjára került, igaz nem azért, mert annyira kitûnõen végezte a munkáját: saját Twitter oldalán folyamatosan idegengyûlölõ bejegyzéseket tett közzé, amit mostanra megelégeltek a klubnál, és menesztették az alkalmazottat.

Számos szélsõséges politikai bejegyzés mellett Duarte a rivális Barcelona játékosaival is elõszeretettel foglalkozott, egyik bejegyzésében például Gerard Piquét találta meg: „Piqué és Shakira épp Positanóban van Olaszországban. Ilyen söpredékek is ráléphetnek erre a szent földre. Mi túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy eljussunk ide” – írta korábban.

Egy másik bejegyzésében az egykori Real Madrid-játékos, Guti irányába tett félreérthetõ utalást: „Guti aláírt a Schalke-hoz, így követi Raúlt a csapatba. Szegény edzõ…”

A spanyol sajtó közel ötven gyûlölködõ bejegyzést bányászott elõ Duarte Twitter oldaláról, az alkalmazott így magyarázkodni volt kénytelen. Miután elbocsátották, azt írta, a bejegyzések nem tükrözik nézeteit, és bár elsõre nem így tûnik, mindig ellenezte az erõszakot.
 

Forrás: FourFourTwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK