A 107 gólos edzõ álomtizenegye

John Toshack, a Real Madrid korábbi edzõje a klub jelenlegi csapatából csupán négy embert választana be saját álomcsapatába, ha a 22 évvel ezelõtti rekorder együttesbõl és a mostani gárdából kellene egyet gyúrnia. A tréner egyébként 1990-ben bajnokságot nyert a „királyiakkal”, a csapat akkor 107 gólig jutott.

„Az én akkori csapatom átlagéletkora sokkal magasabb volt, mint a mostani együttesé. Már az ötödik bajnokságot nyerték sorozatban, leszállóágban voltak. Mourinho csapata sokkal fiatalabb, hosszú út áll még elõttük.”

„Az én gyenge pontom Casillas, hiszen nálam debütált a Bilbao ellen 18 évesen, és bár Paco Buyo rengeteget tett a csapatért, hatalmas madridista, én mégis Ikert választanám. A két hátvéd Chendo és Gordillo fantasztikus válogatott játékosok voltak, akik még most is imádják a Real Madridot, akkoriban a legjobbakként voltak elkönyvelve. Nem látok most olyanokat, akik akár csak meg is közelíthetnék õket.”

Fernando Hierro, akit 19 vagy 20 évesen igazoltam a Valladolidból, nagyszerû dolgokat vitt véghez. Õt tenném be Pepe helyére, Ramost pedig meghagynám az argentin világbajnok, Oscar Ruggeri helyén, aki akkoriban sérülésektõl szenvedett.”

„A két középsõ középpályás talán nincs egyensúlyban, de Xabi Alonsónak nálam szintén bérelt helye van. A kezeim alatt debütált a Real Sociedadban, aztán õ is nagyszerû dolgokat ért el.”

„Mellé Schustert tenném, aki egy nagyszerû német válogatott játékos volt, néha talán nem volt a legkönnyebb kijönni vele, de óriási tehetség volt, aki játszott a Barcelonában, a Real Madridban és az Atletico Madridban is. Khedira helyett õt favorizálnám.”

„Aztán Butragueño és Hugo Sanchez is bekerülne a csapatomba, fantasztikus játékosok voltak, õk Özil és Benzema helyett játszanának. Egyébként nagyon szeretem Benzemát, szerintem hatalmas jövõ elõtt áll, de ez a két játékos nagyon-nagyon tapasztalt volt akkoriban.”

Ronaldót is beválasztanám, annak ellenére, hogy Martin Vazquez talán élete legjobb szezonját hozta a kezeim alatt, mielõtt elment Torinóba.”

„Jobb oldalon Míchel játszana, aki jelenleg a Sevilla edzõje, fantasztikusan keresztezett, hihetetlenül megértették egymást Butragueñóval. Di María helyett õt választanám.”

„Bár az akkori csapatomból hét embert választanék be, a mostaniból pedig csak négyet, ez csak egy személyes vélemény, és szerintem az én csapatom sokkal tapasztaltabb volt, mint Mourinho mostani gárdája.”

Toshack kezdõje:
Casillas; Chendo, Hierro, Ramos, Gordillo; Schuster, Alonso; Míchel, Butragueño, Ronaldo; Hugo Sánchez
 

Forrás: Sky Sports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK