Mi történt a hõsökkel?

Miután Vicente del Bosque segítségével már visszaemlékeztünk a Real Madrid utolsó Bajnokok Ligája-gyõzelmére, most, a tízéves évforduló alkalmából tekintsük át, mi történt 2002 óta a glasgow-i hõsökkel.

César
68 percet játszott a döntõben, és ma is aktív futballista. 40. életévében jár. 2005-ben hagyta el a Real Madridot, azóta játszott a Zaragozában, a Tottenhamben, a Valenciában és a Villarrealban, ahol Diego López cseréje volt. Itt idén jár le a szerzõdése, és még nem döntötte el, mihez kezd a következõ idényben.

Casillas
22 perc jutott neki a fináléban. A mérkõzés hõse volt, és õ az egyetlen, aki az akkoriak közül ma is a Real Madridban játszik. 2017-ig szóló szerzõdése van. A Real Madrid és a spanyol válogatott kapitánya. A nemzeti csapattal Európa- és Világbajnokságot is nyert. Tavalyi kupagyõzelmével immár teljes a garnitúra: mindent megnyert, amit megnyerhetett.

Hierro
A teljes döntõt végigjátszotta. 2003 júniusában hagyta el a Real Madridot. A katari Al-Rayyanhoz írt alá, majd egy év után a Boltonba igazolt. 2005 májusában jelentette be visszavonulását. 2007-ben az RFEF sportigazgatójává nevezték ki. Ez a megbízatása 2011-ben járt le, ma pedig a Málaga általános igazgatója.

Michel Salgado
Végigjátszotta a glasgow-i döntõt. 2009-ben tíz év után váltott klubot, és a Blackburn Rovers együtteséhez igazolt. Feleségével és három gyermekével költözött Angliába. Az angol klubban csapatkapitány volt, a szerzõdése lejár. Valószínüleg az Egyesült Államokban vagy Katarban folytatja. Érdekeltségei vannak a Celta Vigoban.

Roberto Carlos
90 percet játszott Glasgow-ban. 39 évesen is aktív: az orosz Anzsiban játszik, ahol edzõi állást is betölt. 2007-ben távozott a Madridból. A Fenerbahcéval nyert két szuperkupát, majd 2009-ben a Corinthianshoz szerzõdött. Házasságaiból nyolc gyermeke született.

Helguera
Szintén végig ott volt a Leverkusen ellen. Azóta visszavonult, Madridban él. A Real Madrid veterán csapatának tagja. Az Onda Cero kommentátora. 2007-ben elhagyta a Madridot, és aláírt a Valenciához. Nyert egy Király-kupát, majd 2008-ban szögre akasztotta a stoplist.

Solari
Õ is 90 percet kapott. Elvégezte a FEF edzõtanfolyamának második részét is. Az El País nevû lap munkatársa. 2005-ben távozott Madridból, majd 2008-ig az Interben játszott. Nyert három bajnoki címet, egy kupát és két szuperkupát. Ezután játszott az argentin San Lorenzóban, a mexikói Atlantéban és az uruguayi Peñarolban.

Makelele
73 perc jutott neki a döntõben. 2011-ben vonult vissza a Paris Saint-Germainbõl, most itt dolgozik igazgatóként. Elõtte a Chelsea alkalmazásában állt, ahol 2003 és 2008 között nyert két bajnokságot, egy Community Shieldet és két kupát. A londoniaknál Mourinhóval dolgozott együtt. A PSG-ben három évig játszott, és egy kupát nyert.

Zidane
Végigjátszotta a finálét. 2011 óta a Real Madrid futballigazgatója. Elõtte elnöki tanácsadóként dolgozott. Madridban él, négy fia közül hárman pedig a klub korosztályos csapataiban nevelkednek. Az UNICEF nagykövete, az Adidas reklámarca, és segít a hátrányos helyzetûeknek. 2006-ban vonult vissza.

Figo
60 percet játszott. Az Inter tanácsadója, a saját szervezetével pedig jótékonysági eseményeket rendez. A lakása Madridban van, de sokat utazik Olaszországba. 2005-ben igazolt az Interhez, ahol 2009-ig játszott. Nyert négy bajnoki címet, egy kupát és három szuperkupát.

Raúl
Végig a pályán volt Skóciában. Néhány napja írt alá a katari Al Saddhoz, ahol két évre kötelezte el magát. Hetes mezben fog játszani. 2010-ben igazolt a Madridtól a Schalkéhoz, ahol szintén két idényt töltött el. Õ volt a kapitány, egy legendaként búcsúztak tõle. Egy kupát és egy szuperkupát nyert Németországban.

Morientes
90 percet kapott. Többek közt Helguerával és Solarival együtt nemrég fejezte be az edzõképzõ második kurzusát. Szakkommentátorként dolgozik. Kölcsönben játszott a Monacóban, innen visszatért a Madridhoz, majd a Liverpoolba szerzõdött. Itt nyert egy FA-kupát és egy szuperkupát, következõ állomáshelyén, a Valenciában egy kupát, végül a Marseille-ben egy kupát és egy bajnoki címet.

McManaman
30 perc jutott neki a döntõben. Az Egyesült Államok-beli ESPN szakkommentátoraként tevékenykedik. Manchester és Mallorca között ingázik a feleségével és két lányával. Ázsiában folytat üzleti tevékenységet. 2003-ban igazolt el a Madridtól a Manchester Cityhez, ahol két évet töltött el.

Flavio
17 percet játszott. Megvásárolta a NOAC nevû klubot, amely korosztályos labdarúgással foglalkozik. Egykori klubjához, a Río Brancóhoz tért vissza sportigazgatóként. Brazíliában él a feleségével és gyermekeivel. A Real Madrid után a Borussia Dortmundban (2004), a Galatasarayban (2005) és a Panathinaikosban (2006) játszott.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK