Félig zsebben a bajnoki cím: Castilla – Mirandés 3-0

A múlt héten már feljutott a másodosztályba a Castilla, de a kiírás értelmében még egy párharc hátravan a csapat számára. Ezen a két, már feljutott együttes dönti el, hogy ki lesz a Segunda B bajnoka. Az ellenfél az idén a Király-kupa elõdöntõig jutó Mirandés volt, amely nem könnyítette meg a madridiak dolgát, de emberhátrányba már nem tudták megfékezni azt a Castillát, amely ezzel az eredménnyel egy karnyújtásnyira került a bajnoki címtõl.

Péntek este játszották a Castilla-Mirandés párharc elsõ mérkõzését. Egy héttel ezelõtt mindkét csapat már feljutott a másodosztálya (a rájátszás menetérõl bõvebben itt): a Castilla 8-1-es összesítéssel verte a Cádizt, míg a Mirandés egy 3-1-el jutott túl az Atlético Balearesen. A következõ idénytõl tehát a két csapat már a másodosztályban fogja összemérni magát, de addig is itt ez a bajnoki döntõ, amely a presztízs mellett, erõfelmérésnek is jó.

A vendégek kezdtek jobban, és a 8. percben egy 11-est is kiharcoltak, de Mejías kivédte a gyenge lövést. Aztán a Castilla került sorra, amely a 40. percben, Morata buktatásáért kapott büntetõt. Az esetért a Mirandés kapusát is kiállították, amely talán túl szigorú döntés volt, de a büntetõ jogosságához nem férhet kétség. Joselu értékesítette ezt, és ezzel a szünet elõtt juttatta elõnyhöz az addig kissé alárendelt szerepben játszó hazaiakat.

10 ember ellen már sokkal nagyobb fölényben játszott a Castilla, és a második félidõben sikerült ezt gólokban is megmutatni. Elõször még kimaradt pár helyzet, aztán a 63. percben a nagyszerû napot kifogó Joselu ugratta az addig gyenge napot kifogó Jesét, aki nagyon szépen oldotta meg a ziccert (2-0). A Mirandés megpróbált visszajönni a meccsbe, de a Castilla volt az a csapat, amely újra betalált: a 71. percben Morata adta be a labdát a túloldalon érkezõ Joselunak, aki egy újabb találattal koronázta meg a teljesítményét.

Ki kell emelni még a találkozóból Carvajalt, aki nagyszerûen játszott, és harcosságban, illetve erõnlétben felülmúlta a pályán lévõ összes játékost. Az eredmény elégnek tûnik a visszavágóra, ahol eldõl ki lesz a Segunda B negyedik bajnoka a Cádiz, a Granada és a Murcia után (három éve vezették be ezt a rendszert). A Castillának ezzel egy jó lehetõsége van arra, hogy a feljutás mellett egy címmel tegye emlékezetessé ezt a nagyszerû évet.

A mérkõzés jegyzõkönyve:
3 – CASTILA: Mejías, Carvajal, Pablo Gil, Nacho, Casado, Alex, Mosquera (Mandil, 72’), Juanfran (Lucas, 64’), Jesé (Merchán, 72’), Joselu és Morata.

0 – MIRANDÉS: Adrián Murcia, Álvaro Corral, César Caneda, Ernesto, Mikel Iribas, Nacho Garro, Antonio Martínez (Antxon Muneta, 27’), Borrell (Pablo Infante, 67’), Jose Ángel (Rubén, 43’), Rayco és Haritz Mújika.

Gólok: 1-0, 40. perc: Joselu (11-esbõl); 2-0, 63. perc: Jesé; 3-0, 71. perc: Joselu.

A mérkõzést Ramos Rodríguez vezette. Egybõl kiállította a 40. percben Adrián Murciát, a vendégek kapusát. Sárga lapot Pablo Gil, Carvajal, Nacho és Mandil kapott a Castillától, illetve César Caneda és Pablo Infante a Mirandéstõl.
A Segunda B bajnoki döntõjének elsõ meccsét játszották az Alfredo di Stéfano stadionban olyan 5000 nézõ elõtt.

A mérkõzés összefoglalója:

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK