Horvátország-Spanyolország – Iker nem akar csalni

Egy 2:2-es döntetlennel mindkét csapat továbbjutna, de nehéz elhinni, hogy a világ és Európa bajnok spanyolok csak úgy hagynának maguknak két gólt rúgni.

 A forgatókönyv elméletileg egyszerû. A horvát és a spanyol szövetségi kapitány: Slaven Biliæ és Vicente del Bosque megbeszélnek egymás között egy 2:2-es döntetlent a meccs elõtt, a csapatok drámai látványt nyújtanak, és a találkozó után mindenki elégedetten továbbjut a negyeddöntõbe az olaszok kárára. De a ravasz tervnek van egy hátulütõje. Kell találni egy bátort, aki odamegy a spanyol válogatott kapusához, Iker Casillashoz, és rábeszéli, hogy engedjen be két gólt. Önkéntest, aki felajánlaná a kapitánynak ezt a megoldást azonban nehéz találni.

Iker rekordjai

Casillas 133 válogatottbeli meccsébõl 76-on nem kapott gólt. Már rég megdöntötte Edwin van der Sar világrekordját, és valahogy nehéz elhinni, hogy ma Gdañskban ne akarná 77-edszerre is véghezvinni ezt. Annál inkább, hogy a száz kapott gól nélküli meccshez már nem sok kell neki.

Nem érdekel minket a döntetlen, a gyõzelemért játszunk” – jelentette ki mindjárt a spanyolok Írország elleni (4:0-ra megnyert)meccse után a címvédõk szövetségi kapitánya. „Sportolók vagyunk, és azért megyünk ki a pályára, hogy nyerjünk, nem azért, hogy számolgassunk” – mondta del Bosque.

A 2:2-es eredmény elméletileg lehetséges, csakúgy, mint az 1:0 vagy a 2:1. De meg akarjuk szerezni a három pontot, az elsõ helyet a csoportban, és nyugodtan várni az ellenfelet a negyeddöntõben. Remélem, hogy legyõzzük a horvátokat, és hogyha már döntetlent kellene velük játszanunk, akkor ne pont 2:2-õt, mert gyanúsítgatások lesznek” – mondta Raúl Albiol. 

Forrás: przegladsportowy.pl
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK