Az összes madridista versenyben az Európa-bajnoki címért

Véget értek az Európa-bajnokság csoportmérkõzései, és az összes madridista folyatathatja a végsõ gyõzelemért folyó küzdelmet. Lássuk hogyan jutottak tovább a Real Madrid játékosai, és milyen játékot nyújtottak eddig.

A ’B’-jelû négyest a torna elõtt halálcsoportnak titulálták, hiszen három futballnagyhatalom is ebbe a csoportba került. Be is váltak a jóslatok; az utolsó fordulóban még akármelyik csapat kiharcolhatta volna a továbbjutást. A németek nagyon kiegyensúlyozott teljesítménnyel, mindhárom csoportmeccsüket megnyerve jutottak a legjobb nyolc közé. Bár Özil és Khedira gólt nem szereztek, 1-1 kiosztott gólpasszukkal és kiváló mezõnymunkájukkal azonban elvitathatatlan érdemeik vannak a német csapat jó szereplésében.

A portugálok pont a Nationalelf elleni vereséggel kezdték a tornát, volt tehát mit javítani a következõ meccsen. Annál is inkább, hiszen az akkor már hárompontos Dániával meccseltek, az utolsó körben pedig a szintén betlizõ Hollandiával kellett összemérniük erejüket. A dánok ellenében az a Pepe volt a meccs embere, aki a 3–2-es drámai mérkõzésen megnyitotta a gólcsapot, emellett nemcsak, hogy a meccsen, de az egész tornán kimagasló teljesítményt nyújtott. Cristiano Ronaldo ugyan nagyot küzdött, ám valahogy semmi sem akart neki ezen a meccsen összejönni, sõt, kritikusai legnagyobb örömére egy ajtó-ablak ziccert is elpuskázott. Csak azért, hogy utána a hollandok elleni sorsdöntõ mérkõzésen csattanós választ adjon az õt zrikálóknak; ami a dánok ellen nem sikerült azt könyörtelenül bevágta Stekelenburg kapujába, majd a meccset eldöntve Nani nagy passza után alaposan elfektette de Jongot, majd végezte ki az Oranjét. CR-t természetesen meg is választották a meccs emberének. Fabio Coentrao mindhárom mérkõzésen stabil és megbízható pontja volt a portugál válogatottnak.

 


 

A spanyolok a nyitómérkõzésen hajtós 1–1-es döntetlent játszottak Olaszországgal, azonban játékuk rajongóik számára csalódást keltõ volt. A második mérkõzésre Vicente del Bosque engedett a kritikus hangoknak; belenyúlt a csapatba, és sokkal támadóbb felfogásban vezényelte pályára a csapatát, aminek eredményeként 4–0-ra lemosták az íreket. Az utolsó csoportmérkõzésen a továbbjutásért hajtó horvátok ellen Iker Casillas bizonyította, hogy továbbra is õ a világ legjobb kapusa. A spanyolok végül mutatott játékban, és eredményben is soványka, egygólos gyõzelmet ünnepelhettek, és ezzel elsõ helyen jutottak tovább a csoportból. A színtelen , szagtalan spanyolok közül Casillason kívül nem is lehet nagyon kiemelni senkit,bár az is tény, hogy igazán komoly erõpróbán eddig nem kellett átesniük.

 


 

A ’D’ csoportban az angolok és a franciák dögunalmas döntetlenje után kezdõdtek csak az izgalmak. Benzemáék alaposan összeszedték magukat az ukránok elleni csoportmeccsre, ahol kétgólos gyõzelmet arattak, majd az utolsó fordulóban meglepetésre 2–0-ra kikaptak az ukránok és az angolok által is elvert svédektõl, ami még így is elég volt arra, hogy a második helyen továbbcsusszanjanak a csoportból. A franciák teljesítménye eddig enyhén szólva sem meggyõzõ, és sajnos Benzema sem lóg ki a sorból. Bár az ukránok elleni gyõztes meccsen két gólpasszt adott, azonban a társai szinte alig tudják õt ziccerbe hozni.

A negyeddöntõkben a Ronaldóék a csehekkel, Özilék a görögökkel találkoznak, míg a franciák és a spanyolok éppen egymással meccselnek. Papíron a német-portugál páros továbbjutása biztos, míg spanyol-francia összecsapás remek erõfelmérõ lehet mindkét csapat számára.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK