A madridisták negyeddöntõje

Nagyszerû fordulón vannak túl a Real Madrid játékosai; a negyeddöntõ mérkõzéseit egyértelmûen a madridisták dominálták, aminek köszönhetõen tizenegybõl tízen folytathatják útjukat a kijevi döntõ felé. Benzema a Európa-bajnokság elsõ madridi búcsúzója.

Csehország – Portugália: 0-1

A meccsen esélyük sem volt a cseheknek; míg õk egyszer sem mozgatták meg Rui Patricio kapust, addig Cristiano egymaga kétszer találta el kapufát és egyszer mattolta Cech-et: egy beadás után Ronaldo hatalmas sprinttel a semmibõl termett a tizenhatoson belül, és tanítani való módon, a földre és az ellenkezõ oldalra fejelte a bogyót.

CR Ezen felül is lenyûgözõen játszott. Sorra alakította ki a gólhelyzeteket, és nagyot küzdött; õ vitte a hátán a portugál csapatot. Pepének és Coentraonak ezen a meccsen nem sok dolga akadt, de most is hozták a korábbi meccseken látható szintet. A portugálok továbbjutása teljesen megérdemelt.


Németország – Görögország: 4-2

A teljes mérkõzés során német fölény mutatkozott, amely az elsõ félidõben még csak egy gólban mutatkozott meg; Özil passza után Lahm harmincról ellõtt bombáját alaposan elnézte a görög kapus, ezzel vezettek a félidõben a németek. A második játékrész aztán igazán izgalmasra és látványosra sikerült; az elsõ valamirevaló görög kapura lövésbõl Samaras gólt is szerzet, azonban hat perccel késõbb már Khedira gólját ünnepelhették a németek, aki hatalmas erõvel vágta a kapuba Boateng beadását.

Újabb hat perc elteltével már kétgólos volt a németek elõnye; Özil második gólpasszát adta, ezúttal Klosének. A németek negyedik gólját Reus szerezte, aki úgyszintén életerõs lövéssel törte meg a görög védelmet. A meccs végén még megítéltek egy tizenegyest a görög csapatnak, azonban ez már nem osztott, nem szorzott; a jobb csapat jutott tovább. A meccs emberének végl Özilt válaszották.


Spanyolország – Franciaország: 2-0

Az EB második legunalmasabb meccsén a jóval potenciál alatt teljesítõ spanyolok és franciák csaptak össze. Nem gondoltuk, hogy lehetséges, de még az eddig mutatott formájukat is jócskán alulmúlva játszott mindkét csapat. Hogy mi lehetett a franciák elképzelése, az mindenki számára rejtély, de egy biztos; nem jött be. Végig motiválatlanul játszottak, helyzetet szinte nem is dolgoztak ki, mintha egyáltalán nem akartak volna továbbjutni.

A spanyolok végigpasszolgatták a mérkõzést, de Xabi Alonso tanári fejesgólja után érthetõen nekik már nem volt sürgõs újabb gólt szerezni. A mezõnybõl egyébként csak õ emelhetõ ki, mert õ volt az, aki megtörte a kilencven percen át tartó dögunalmat. A meccs végén Xabi még egyszer betalált Lloris kapujába, így a spanyolok jutottak ez elõdöntõbe, holott egyik csapat sem érdemelte volna meg.


Az elõdöntõben a portugálok a spanyolokkal játszanak, és mindenképpen érdekes mérkõzésnek nézünk elébe, hiszen kiderül, hogy mire is képes Vicente del Bosque legénysége egy komoly ellenféllel szemben, míg a másik ágon a Németország – Olaszország összecsapáson két, a sztereotípiákat levetkõzõ válogatott várhatóan igen csak látványos meccsét láthatjuk majd.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK