Cristiano a legnépszerûbb

Miközben Spanyolország és Portugália készül a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság elsõ elõdöntõjére, egy Facebook kutatás kimutatta, hogy Cristiano Ronaldo, a portugál kapitány sokkal népszerûbb a közösségi oldalon, mint a spanyol nemzeti tizenegy több meghatározó embere.

A közösségi oldal vizsgálata azokra az emberekre irányult, akik mind a négy még versenyben lévõ csapatot kedvelték, majd az õ egyéb kedveléseik alapján állítottak sorrendet a kutatást végzõk.

A ma esti összecsapás kapcsán az eredmények kimutatták, hogy Spanyolországban a legnépszerûbb futballista a Real Madrid kapusa, Iker Casillas. Õt a Barcelona két játékosa, Andres Iniesta, és Lionel Messi követik.

A negyedik helyet a madridi és portugál szupersztár, Cristiano Ronaldo foglalja el, aki így nagyobb népszerûségnek örvend, mint például David Villa (5.), Gerrard Pique (6.), Fernando Torres (7.), Carles Puyol (8.) és Cesc Fabregas (10.).

Nem meglepõ, hogy Ronaldo vezeti a listát Portugáliában, de a tény, hogy Olaszországban és Németországban sincs ez másképp, már érdekesebb.

A spanyol régióhoz hasonlóan Portugália tízes listája is tele van hazai játékosokkal, a dobogón Fabio Coentrao és Nani foglal helyet.

A német szurkolók úgy tûnik, kevésbé hûek sajátjaikhoz, hiszen a tízes listájuk alig fele német, közülük Özil végzett a legelõkelõbb helyen, a dobogó harmadik fokát foglalja el Cristiano és Messi mögött.

Az olaszoknál nem túl lojálisak a jelenlegi válogatott egyetlen játékosához sem, ráadásul egyetlen hazai futballista került be a legkedveltebb tíz közé, õ pedig nem más, mint a Juventus legendája, Alessandro Del Piero (6.). Itt is Messi követi Ronaldót a tabella elején.

A vizsgálat eredményeként láthatjuk, hogy a háromszoros aranylabdás, sokak által a világ legjobb játékosának kikiáltott Messit népszerûségben legnagyobb riválisa megelõzi, legalábbis ha az Eb legjobb négy csapatának országát nézzük, biztosan.

A listák:

Németország
1. Cristiano Ronaldo
2. Lionel Messi
3. Mesut Özil
4. Thomas Muller
5. David Beckham
6. Phillip Lahm
7. Kaká
8. Lukas Podolski
9. Bastian Schweinsteiger
1o. Fernando Torres 

Olaszország
1. Cristiano Ronaldo
2. Lionel Messi
3. Kaká
4. David Beckham
5. Fernando Torres
6. Alessandro Del Piero
7. Andres Iniesta
8. Wayne Rooney
9. Steven Gerrard
10. David Villa

Portugália
1. Cristiano Ronaldo
2. Fabio Coentrao
3. Nani
4. David Luiz
5. Lionel Messi
6. Rui Costa
7. Kaká
8. David Beckham
9. Hulk
10. Andres Iniesta

Spanyolország
1. Iker Casillas
2. Andres Iniesta
3. Lionel Messi
4. Cristiano Ronaldo
5. David Villa
6. Gerrard Pique
7. Fernando Torres
8. Carles Puyol
9. Kaká
10. Cesc Fabregas

Forrás: sport360
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK