A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság álomcsapata

A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság sem múlhat el álomcsapat nélkül, ami ezúttal is egy gondosan összeválogatott szakmai stáb által került összeállításra.

Az UEFA Szakmai Csapat a következõ szakemberekbõl állt: Andy Roxburgh (UEFA technikai igazgató), Fabio Capello (Olaszország), Jerzy Engel (Lengyelország), Du¹an Fitzel (Csehország), Gérard Houllier (Franciaország), Lars Lagerbäck (Svédország), Mezey György (Magyarország) és Holger Osieck (Az ausztrál csapat edzõje), Jean-Paul Brigger és Walter Gagg (a FIFA képviselõi), Mordechai Shpigler (UEFA képviseletében).

„A keret tagjai olyan játékosok, akik az egész tornán meghatározó szerephez jutottak. Elkerülhetetlen, hogy a legeredményesebb csapatok képviseltetik magukat a legtöbb játékossal, közülük is Spanyolország a csúcstartó, õket a másik három elõdöntõs követi.” – mondta Roxburgh az uefa.com-nak.

„Vannak olyan játékosok, akik könnyedén bekerülhettek volna a keretbe, de tartottuk magunkat az elõre eltervezett számhoz. A határ 23 fõ volt, mivel ez volt a torna meghatározott keretlétszáma.” – tette hozzá az UEFA technikai igazgatója.

A szakmai stáb két csoportra oszlott, az egyik Varsóban, a másik Kijevben tartózkodott. Részt vettek mind a 31 mérkõzésen, legalább ketten képviseltették magukat minden egyes összecsapáson. Megfigyelték a csapatokat, a fejlõdésüket, a védekezõ és támadójátékukat, a kontratámadásokat, a szélek kihasználását, a góljaikat, a futballfilozófiák közötti különbségeket…

A csapat hetvenkét oldalas jelentését angol, francia, német nyelven publikálják, hivatalosan az UEFA európai edzõknek tartott konferenciáján fogják bemutatni szeptemberben, Varsóban.

A szakmai stáb döntésének végeredménye:

Az UEFA EURO 2012 álomcsapata:

Kapusok: Gianluigi Buffon (Olaszország), Iker Casillas (Spanyolország), Manuel Neuer (Németország).

Védõk: Gerard Piqué (Spanyolország), Fábio Coentrão (Portugália), Philipp Lahm (Németország), Pepe (Portugália), Sergio Ramos (Spanyolország), Jordi Alba (Spanyolország).

Középpályások: Daniele de Rossi (Olaszország), Steven Gerrard (England), Xavi Hernández (Spanyolország), Andrés Iniesta (Spanyolország), Sami Khedira (Németország), Sergio Busquets (Spanyolország), Mesut Özil (Németország), Andrea Pirlo (Olaszország), Xabi Alonso (Spanyolország).

Támadók: Mario Balotelli (Olaszország), Cesc Fàbregas (Spanyolország), Cristiano Ronaldo (Portugália), Zlatan Ibrahimoviæ (Svédország), David Silva (Spanyolország).

A torna legjobbjának Andres Iniestát választották.
 

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK