France Football: Aranylabdát Casillasnak!

A France Football 1956-ban alapította a díjat, szerintük idén a friss Eb-gyõztes spanyol válogatott csapatkapitányát, Iker Casillast illetné meg a rangos kitüntetés.

“A rengeteg munkért, amit az elmúlt években végzett. Azért, mert a 2008 óta a csúcson tartotta Spanyolországot, Európa-bajnokságot, majd Világbajnokságot, majd újra Európa-bajnokságot nyerve. A természetéért, ami nyugalmat sugároz minden csapattársa felé. A nemes személyiségéért. Csapaton belüli befolyásáért, hisz õ az öltözõ vezetõje. És kétségbevonhatatlan tehetségéért, amit feledhetetlen védések formájában láthattunk tõle az elmúlt évek során. Mindez elég érv ahhoz, hogy idén õ kapja meg az Aranylabdát.” – áll a magazin különkiadásában, melyben a vasárnap zárult kontinensviadal legjobbjait elemzik ki.

Casillas az idei lengyel-ukrán Európa-bajnokságon csupán egy gólt kapott (nem számítva a 11-eseket a Portugália elleni elõdöntõben), a legelsõ meccsen, Olaszország ellen. Utána végig érintetlen maradt a hálója, hisz nagyszerû formában védett, nem egy bravúros megmozdulást bemutatva. Nagyszerû védése nélkül a horvátok elleni utolsó csoportmeccs második félidejében, mely a biztos továbbjutást eredményezte, talán nem Spanyolország ünnepelné idén is legjobbjait…

509 perc. Ennyi ideig nem tudták Európa legjobbjai bevenni hálóját. “Futball legenda” – magasztalja tovább õt a France Football. “Tökéletes döntõt játszott. Nagyszerûen fülelte le a beadott labdákat mind az olasz támadások, mind a szögletek után. Védései, hatalmas tapasztalata mindig magabiztosságot sugároztak a védelem és az egész csapat felé.”

137 szereplés a válogatottban, ezek során 100 gyõzelem! És 75 mérkõzés, melyeken nem kapott gólt… Igen, valóban legenda!

Forrás: France Football
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK