Florentino akcióba lép

Kakával, Sahinnal és Higuaínnal is találkozik a következõ napokban Florentino Pérez, aki elhatározta, hogy személyesen oldja meg a függõben levõ problémákat. A Real Madrid elnöke emellett közvetlen kapcsolatot akar kialakítani a csapattal, hogy a játékosok érezzék, mindenben számíthatnak rá.

Florentino Pérez akcióba lép. Eljött az elnök ideje, aki kész aktivizálni magát, és lezárni a még függõben levõ átigazolási ügyeket, legyen szó érkezõ, vagy távozó játékosokról. A küldetése tegnap vette kezdetét, amikor maga is felszállt a Real Madrid Amerikába tartó gépére, ahol üdvözölte a futballistákat, bíztatta õket, mosolygott rájuk, és biztosította õket a támogatásáról. Az elnök szeretne minél közelebb kerülni a csapathoz ezen a nyáron, így még nyaralni sem megy el. Pérez úgy gondolja, a következõ év döntõ fontosságú lehet, és itt az alkalom arra, hogy a klub egy lépést tegyen elõre a tizedik Bajnokok Ligája-gyõzelem felé. Florentino ezért többet foglalkozik a csapattal, mint valaha, és mindenkinek segítõ kezet nyújt, akinek szüksége van rá.

Pérez az összes felkészülési meccsre elkíséri az együttest, és ott lesz néhány edzésen is. Büszke rá, hogy ahhoz a csapathoz tartozhat, amelyet Mourinho irányít, és amely két olyan fontos trófeát hódított el az elmúlt két évben, mint a Király-kupa és a spanyol bajnoki cím. Idén fordulatra van szükség az európai porondon is – ezt Mourinhóval is megbeszélte, akivel közösen dolgozta ki az új projektet. Meg kell hozniuk bizonyos döntéseket, amelyek adott esetben komplikáltak lehetnek, de néhány közülük jó fogadtatásra is találhat.

Az elnök már beírta a határidõnaplójába azon játékosok neveit, akik átadólistán vannak, és egyesével fog találkozni mindegyikõjükkel. Talán fájdalmas lehet, de ezúttal Florentinóra vár a feladat, hogy közölje velük a klub álláspontját. Ez eddig Mourinhót és José Ángel Sánchez általános igazgatót terhelte.

Pérez biztosan találkozni fog Kakával és Sahinnal. A cél, hogy a lehetõ legoptimálisabb megoldás szülessen, és a presi azon fog igyekezni, hogy megkönnyítse a távozásukat. Világossá fogja tenni számukra, hogy tisztán sportszakmai szempontokat vettek figyelembe, amikor meghozták a döntést.

Kaká nem akármilyen futballista, aki cserejátékos lehetne, három év után pedig elérkezett az a pont, amikor már nem megkérdõjelezhetetlen a szerepe. Az lenne a legjobb, ha olyan csapatot találnának számára, amely játéklehetõséget tud biztosítani számára. Sahin helyzete hasonló a braziléhoz. Nem maradhat a Madridban: ehelyett egy másik csapatban, sõt egy másik ligában kell fejlõdnie. Kölcsönjátékot fognak felajánlani számára. Végül Higuaín ügye is terítékre kerül. Miután a játékos édesapja már találkozott Mourinhóval, most Pérez akar beszélni magával a csatárral, akinek a szerzõdéshosszabbításáról tárgyalnak majd.

Eközben Luka Modriccsal kapcsolatban a helyzet változatlan: a Real Madrid arra vár, hogy a Tottenham mérsékelje az igényeit, és alacsonyabb összegért is elengedje a játékost.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK