Gálázva nyert a Real Madrid a LA Galaxy ellenében + videó

Végig látványos és szórakoztató játékot hozott a Real Madrid elsõ amerikai felkészülési meccse. Az elsõ ötven percben tízpercenként zörögtek a hálók, azonban azt követõen leálltak a srácok a gólszerzéssel. Mourinho gyakorlatilag a teljes keretnek – köztük vagy fél tucat saját nevelésûnek – biztosított jó néhány játékpercet. A legígéretesebbnek Morata játéka mutatkozott, aki góllal hálálta meg a Special One bizalmát.

Akinek esetleg a hajnali kezdés miatt már-már lecsukódott volna a szemhéja, annak Higuaín szolgáltatott csattanós megoldást, hiszen másfél perc elteltével be is vette a vendéglátók kapuját; Di María forintos passzal ugratta ki Pipitát, aki higgadtan helyezte a kapuba a játékszert. Pont tíz perccel késõbb Lass passza jutott el valahogy Di Maríáig, aki húzott egyet befelé, majd két védõ között kilõtte a rövid alsót.

A 23. percben kozmetikázott valamelyest a Galaxy az eredményen; Beckham csavart a túloldalra egy szabadrúgást, a visszafejelt labdát pedig Lopes sodorta a kapuba. A 36. percben ismét kétgólosra duzzadt a Real Madrid elõnye; Higuaín nagyszerû ütempasszal indította a kiugró Callejónt, aki köszönte szépen, és a hosszúsarokba gurított.

Az elsõ félidõben szinte minden összejött a Real Madridnak, de a Királyi Gárda ettõl függetlenül is sokkal jobban játszott mint ellenfele, így megérdemelt volt a többgólos elõny. Az második játékrészre mindkét edzõ teljes sorcserét rendelt el, így pályára léphettek a Real Madrid legnagyobb sztárjai, de a nagy reménység Morata is.

A tizenkilenc éves, saját nevelésû játékos nem sokáig húzta az idõt, már elsõ labdaérintésénél látszott, hogy helye van a Real Madrid felnõtt keretében; Graneroval kényszerítõzve került a védelem mögé, majd a kapussal szemtõl szemben hidegvérrel emelt a kapuba. Ezután hosszabb gólcsend következett, ám az ifjú spanyol továbbra is csapat legjobbja tudott maradni; jól mozgott, társaival könnyedén megértették egymást, jeleskedett a helyzetek kialakításában, és végig veszélyesen játszott. Elõbb Cristiano Ronaldot hozta helyzetbe egy kényszerítõ után, majd fordított szerepkörben a gólvonalról vágták ki okos emelését.

Pár perccel késõbb Ronaldo – Morata – Benzema volt a labda útja, a francia azonban a keresztbe lõtt labdát éppen az elvetõdõ kapusba lõtte. Hamarosan ismét a francia hibázott, Özil hozta õt ajtó-ablak helyzetbe, ám Karim a ziccert ismét a kapusba lõtte. A kegyelemdöfést végül a 84. percben Jesé vitte be, aki gyönyörû egyérintõzés után a legjobbkor volt a legjobb helyen, és alaposan kibélelte a kaput a labdával.

A Real Madridnak ezután is bõven voltak helyzetei; elõbb Ronaldo ollózhatott a tizenhatoson belülrõl, azonban a hálóõr jó helyen állt, majd Benzema csinálta meg a nehezét; kicselezte a teljes védelmet, sõt, még a kapust is elfektette, lövéshez azonban nem jutott, így végül CR7 elé került a labda, aki a kapu mellé lõtt.

A végig jobban játszó Blancók megérdemelten gyõzték le Beckhaméket, akik nem sok ellenállást tanúsítottak a mérkõzés alatt. Kifejezetten látványos, szép gólokat lõttek kedvenceink, és Morata illetve Jesé személyében két Canterano is betalált ami mindenképpen bíztató a jövõre nézve
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK