Zidane tanár úr

Hamarosan új szerepkörben mutatkozik be Zinedine Zidane, aki az eddiginél jóval közvetlenebb kapcsolatba kerül a Real Madrid utánpótlás-csapataival. Az egykori futballista feladata a középpályások képzése lesz, akik magánórákon sajátíthatják el azt, amit csak õ, Zizou adhat át nekik hitelesen.

Több ezer fiatal futballista álmodik arról, hogy a Real Madrid utánpótlásbázisában nevelkedhessen. Keveseknek sikerül ezt valóra váltani, és közülük is csak az igazán kiváltságosak juthatnak el a felnõtt csapat elõszobájának számító Castillába. Idén duplán nagy öröm Toril együttesében szerepelni, hisz a játékosok öt év után ismét a másodosztályban bizonyíthatnak, tanítómesterként pedig egy igazi legenda, Zinedine Zidane mûködik majd közre.

Zizou õsztõl magánórákat ad majd a Castilla és a Real Madrid C futballistáinak, miközben azon lesz, hogy lezárja edzõi tanulmányait, és egy nap õ is leülhessen a kispadra. Új feladatainak nagy részét rövidnadrágban és stoplis cipõben fogja végezni, akár a régi szép idõkben.

A 2002-es Bajnokok Ligája-döntõ hõsének egyik legfontosabb küldetése a Castillában és a C csapatban játszó középpályások képzése lesz. Zidane, mint veterán futballista hitelesen adhatja át tapasztalatait a fiataloknak, akik így pontosabb képet kaphatnak arról, mi a dolga egy vérbeli játékszervezõnek. Technikai megoldások, cselezés, rövid és hosszú passzok, valamint a lövések gyakorlása is szerepel a programban – mindez a modern labdarúgás ikonikus alakjának tolmácsolásában.

Mindemellett Zidane amolyan csendes felügyelõként is dolgozik majd az alsóbb korosztályok csapatainál. Ott lesz az edzéseken, a helyszínen követi majd a meccseket, rendszeresen ellátogat majd az öltözõbe…Ez a munka is – ahogy az oktatói feladatkor – alapvetõen az utánpótlásbázisra koncentrálódik.

Zizou egyébként láthatóan nem tétlenkedik, hiszen ott ült az Alfrédo di Stéfano-stadion lelátóján a Castilla Alcorcón elleni mérkõzésén, ahová két fia, Enzo és Luca is elkísérte. A francia válogatott egykori csapatkapitánya személyesen is érintett a fiatalok madridi képzésében, hisz Enzo a juvenil B-ben, Luca a cadete B-ben, a legkisebb utód, Theo pedig – aki kísértetiesen hasonlít édesapjára – az alevín B-ben játszik.

Miközben a fiai a Zidane név terhével igyekeznek elõrejutni a korosztályos csapatokban, addig õ, a mester egy kicsit visszatér oda, ahol a leginkább otthon érzi magát: a pályára. Valdebebasban tehát új tanár lép a katedrára, és nem is akármilyen tanár. A legjobb.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK