A Madrid és a Barcelona összefogott egy közös cél érdekében

A két õsi rivális együttes a pályán kívül nem ápol egymással rossz viszonyt, ennek legújabb példája pedig az, hogy együtt küzdenek a spanyol labdarúgó-szuperkupa mérkõzéseinek Spanyolországban tartásáért.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) ismét összetûzésbe keveredett a spanyol labdarúgó klubokkal. Ezúttal a Barcelonával és a Real Madriddal vitáznak, méghozzá a spanyol szuperkupáról.

Az évente megrendezésre kerülõ tornát, amelyen hagyományosan a spanyol bajnokság és a Király-kupa gyõztese csap össze egymással két mérkõzésen, mindig Spanyolországban tartották. 2013-tól azonban más lesz a helyzet, miután a szövetség egy negyven millió eurós üzletet kötött a United Vansen International Sport nevû kínai vállalattal, melynek értelmében a következõ öt évben Pekingben játszanának a csapatok a trófeáért.

A szövetség egy hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy a megállapodás még nem végleges, mivel a hivatalos gyûlésen kell jóváhagyni azt. Mindenesetre most a Barcelona és a Real Madrid egyértelmûvé tette, hogy gazdasági és sportszakmai szempontból sem egyeznek bele abba, hogy utazniuk kelljen. Egy év áll a szövetség elnökének rendelkezésére, hogy meggyõzze a klubokat, hiszen az elsõ kínai torna tizenkét hónap múlva kerül megrendezésre.


A kínai Real Madrid szurkokók biztosan másképp gondolják

A Barca és a Real Madrid szerint Ángel Villar egyoldalú tárgyalásokat folytatott a kínai vállalattal, teljesen figyelmen kívül hagyva a klubok érdekeit. Bár a spanyol labdarúgó-szuperkupa megrendezéséért a szövetség felel, a klubok szerint a döntés, mely szerint Kínában játszanák a jövõben, megegyezés kérdése kellett volna, hogy legyen.

A két spanyol együttes, akik az idei torna résztvevõi is, a legnagyobb eséllyel pályáznak arra, hogy Kínában is ott legyenek. Õk úgy gondolják, ez árthat a csapatoknak, hiszen a játékosoknak egy újabb fárasztó utazást kellene átvészelniük, a szurkolóknak pedig hatalmas utat kellene megtenniük, hogy támogathassák kedvenceiket.

A spanyol bajnokság elsõ- és másodosztályú csapatai együtt fognak fellépni a szövetség döntése ellen, amelynek pedig engednie kell, különben komoly összetûzés alakulhat ki.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK