Vajon mit rejt Cristiano Ronaldo aláírása?

Mint tudjuk, Cristiano Ronaldo manapság igen lehangolt, de néhány twitter- és facebook-bejegyzésen kívül semmi információnk nincs. Ami biztos, hogy Ronaldót nem magánéleti, sokkal inkább szakmai problémák zavarják, de ezen kívül elég homályos, hogy mi is okozza ezt a szomorúságot.

A spanyol sajtó nem hagy követ mozdulatlanul, hogy kiderítse mi áll CR7 hangulatingadozásának hátterében, és már nem volt más lehetõsége, mint a grafológia – kézíráselemzés – tudományához fordulni magyarázatért. A Marca újságírói egy Cristiano Ronaldo aláírást küldtek a Grafoclic nevû cégnek, amely felajánlotta, hogy betekintést nyújt abba, hogy mit jelképez a portugál sztár aláírása.

Alberto Asiain, a Grafoclic ügyvezetõ igazgatója elõször az álírás dõlésszögét emelte ki. „Az elsõ amit észreveszünk, hogy az aláírás felfelé van döntve, amely nagyratörõ ambíciókat, és a tökéletesre való törekvést jelenti.” Vagy akár azt is jelentheti, hogy szimplán meg volt döntve a papír, amikor CR ráfirkantotta szignóját, mellesleg semmit nem árul el hõsünk szomorúságáról.

A Ronaldo szó uralkodó, és teljes egészében megjelenik, míg a Cristianora csak egy ’C’ betûvel utal. A nagybetûs írásmód egocentrikus vonásokrara utal.” Úristen! Nagybetûvel írja a neve elsõ betûit?! És az egoja is nagy? Na ne mondjátok!

Az aláírásban a ’C’ jól kivehetõen elkülönül a Ronaldótól, ami arra utalhat, hogy Ronaldo nem keveri a munkát a magánélettel.” Asiain ezután a nevébe írt mezszámra tért ki: „Azt mutatja, hogy egy visszahúzódó ember, aki nem beszél a magánéletérõl, és a hivatásáról is csak akkor, ha muszáj.” Érdekes, de ez még mindig nem magyaráz semmit.

Egy másik jellemvonás is megjelenik az aláírásban, melyet a betûk kapcsolatából következtettek ki: „Amikor Ronaldo a reflektorfényben van mindig kedves, illedelmes, társasági személyiség. Végül a betûk közti nagy méretkülönbségek nagy egóra utalnak.

Végül tehát semmilyen magyarázatot nem kaptunk a lehangoltságra, és az íráselemzés eredményét bárki el tudta volna mondani, aki egy kicsit is ismeri CR személyiségét. A grafológiát ugyan nem ítélhetjük el ez alapján, de az biztos, hogy a Grafoclic munkatársai több energiát is fektethettek volna a „mélyelemzésbe”.
 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK