Kaká újra a válogatottban

Mario Menezes érdekes lépésre szánta el magát annak érdekében, hogy elhallgattassa kritikusait és olyan futballal próbáljon elõrukkolni a válogatott élén, amit Brazília elvár tõle.

A brazil tréner újra behívta Kakát a válogatott keretébe a Japán és Irak elleni barátságos találkozókra. (Irak edzõje egyébként a korábbi brazil válogatott, Zico.)

Kaká több mint két éve nem viselte már a válogatott mezét. Utolsó mérkõzése a csapat 2-1-es veresége volt Hollandia ellen a 2010-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében. Gabon és Egyiptom ellen még két alkalommal megkapta behívóját a nemzeti csapatba, azonban egyik találkozón sem játszott sérülés miatt.

Visszatérésének híre röviddel azután érkezett, hogy a Santiago Bernabéu-kupán a kolumbiai Millonarios ellen kiváló teljesítményt nyújtott a Madrid színeiben. A meccs végül 8-0-s Real Madrid sikerrel zárult, Kaká pedig mesterhármast szerzett.

A spanyol bajnokságból négy másik játékos (Marcelo, Adriano, Daniel Alves, Diego Alves) is megkapta behívóját a két mérkõzésre. A brazilok Irak ellen október 11-én játszanak Svédországban, Japán ellen pedig október 16-án Lengyelországban.

Daniel Alves egyébként Twitteren keresztül gratulált Kakának a visszatéréshez: „Gratulálok és a legjobbakat kívánom mindenkinek akit behívtak a válogatottba, különösen a testvéremnek, Kakának.”

A teljes keret:
Kapusok: Diego Alves (Valencia), Jefferson (Botafogo) y Víctor (Atlético Mineiro).

Védõk: Daniel Alves (Barcelona), Adriano (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Alexsandro (Porto), Thiago Silva (París Saint Germain), David Luiz (Chelsea), Leandro Castán (Roma), Dedé (Vasco da Gama).

Középpályások: Kaká (Real Madrid), Paulinho (Corinthians), Sandro (Tottenham), Oscar (Chelsea), Ramires (Chelsea), Lucas (Sao Paulo), Giuliano (Dnipro), Thiago Neves (Fluminense), Fernando (Gremio).

Támadók: Neymar (Santos), Hulk (Zenit), Leandro Damião (Internacional).

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK