Zidane edzõ lesz

Zinedine Zidane már nem a Real Madrid elsõ csapatának létesítményeiben dolgozik Valdebebasban. A francia legenda már az utánpótlás részleg épületeiben és pályáin tölti az idejét. Bár a két területet csak néhány méter választja el egymástól, a távolság a francia és José Mourinho között sokkal nagyobb ennél. Az elsõ csapatnál a futballigazgatói posztot még egy évig sem töltötte be.

Mourinho azt remélte, hogy egy olyan személy áll majd rendelkezésére, mint akit Luis Figo testesített meg számára az Inter Milan vezetõségében. Egy újabb tag a családban, amit a portugál mester szeret felépíteni minden csapatánál.

„Örülök, hogy velünk dolgozik” – üdvözölte akkoriban Mourinho. „Meglátjuk, mi lesz a feladatom” – reagált Zidane. És a kutya itt van elásva. Amit az egyikük remélt, az nem egyezett azzal, amit a másik akart.

Például Mourinho abban reménykedett, hogy Zidane majd kiáll mellette a bíráskodás ellen indított harcában. A Madrid korábbi legendás ötöse azonban sem játékosként, sem segítõként nem tette meg ezt a szívességet.

Benzemával való viszonyát sokan nem értették meg igazán, hiszen voltak más játékosok is a keretben, akiknek szükségük lett volna támogatásra. Benzema most elvesztette egyik támogatóját.

Új szerepében Zidane teljesen elkötelezte magát az utánpótlás akadémiának. Általában a Valdebebas gyakorlópályáin lehet vele találkozni. Lépésrõl-lépésre kerül bevonásra a korosztályos csapatok ügyeibe. Jelenleg megfigyelõként vesz részt a fiatalok edzésein, de nem kell már sok idõ, hogy sokkal aktívabb szerepet vállaljon.

Emellett edzõképzésen vesz részt Limogesben (Franciaország), és hamarosan Clairefontaine-ben, az egyik legismertebb francia futballakadémián fogja megkezdeni a munkát. Messze Mourinhótól.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK