Mourinho: Számomra ez futball és nem politika

A portugál tréner a vasárnapi rangadóról nyilatkozott.

Benzema és Higuaín egyszerre fognak játszani?

Egyszerre nem. Milyen lesz a csapatunk? Már annyiszor játszottunk a Barcelonával ebben az idõben, hogy nem tûnik nehéznek számomra, hogy tudjam milyen csapattal állunk majd ki.

Minek tudható be az, hogy a meccs napján utaznak Barcelonába?

Tetszett a csapatnak, amikor így utaztunk az elmúlt három, vagy négy alkalommal és én is szeretek Madridban lenni. Elég idõnk lesz annak ellenére, hogy a meccs nem kezdõdik késõn. Ezek lélektanilag könnyû mérkõzések, nincs szükség nagy taktikai megbeszélésre. Az ilyen találkozókon elég, ha idõben odaérsz. A játékosok igen motiváltan érkeznek. A játékvezetõknek is motiváltaknak kell lenniük.

Coentrão kezdezni fog?

Nem fogom elmondani a kezdõcsapatot. Az Ajax ellen Marcelo mellett döntöttem és jó választás volt. Minden meccs egy meccs, holnap pedig az is kiderül, hogy ki fog játszani.

Milyen meccsre számít a Camp Nouban?

Erre nincsen semmilyen sablon. Soha nem tudod mi történhet. Mindkét csapat nagyon jó és mindketten meg akarjuk nyerni a meccset, de nem tudhatod mi lesz. Normális esetben ezek kiegyensúlyozott mérkõzések, annak ellenére, hogy volt olyan, amikor nem így volt. A miatt aggódhatunk, hogy jól játszunk-e. Ha összehasonlítjuk a meccseket, akkor láthatjuk, hogy folyamatosan javulunk. El akarunk jutni arra a szintre, ami bajnokká tett minket a múlt szezonban és minél tovább úgy is akarunk maradni.

Özil vagy Modric kezd?

Nem mondhatom el ki fog játszani. Már elmondtam, hogy Karim és Gonzalo nem játszanak együtt. Már annyiszor játszottunk, hogy ki is találhatod a csapatot.

Úgy gondolja, hogy végül Piqué játszani fog?

A tavalyi szezon bajnokiján Piqué jól volt, de a padon maradt a Nou Campban. Én nem tudok a többi edzõ fejével gondolkodni. Csak egy órával a meccs elõtt tudom majd meg az õ kezdõ tizenegyüket, a miénket meg még hamarabb le kell majd adnom. Megvan a saját elképzelésünk. A mi csapatunk készen áll a játékra. A Barcelonának minõségi kerete van, több mint elég ahhoz, hogy helyrehozzák az ilyen problémákat. Ezek olyan mérkõzések, amik megállítják a világot, úgyhogy játsszon mindenki, aki jól van. Ha pedig Piqué játéka kétséges, az egy kisebb sérülése miatt van. Mi készen állunk.

Maradna még esélye a csapatnak a Ligában, ha holnap kikapnak a Camp Nouban?

Hagyják, hogy elõbb lejátsszuk a mérkõzést. Ne legyenek ennyire pesszimisták.

Milyen szinten van jelenleg a csapat?

Folytonosságra törekszünk. Mind a csapat, mind az egyéni teljesítmények tekintetében. A szezon kezdetén járunk, nagyon sok van még hátra. A cél, hogy úgy teljesítsünk, mint azt tavaly tettük. Tudtuk, hogy nehéz lesz fenntartani azt a színvonalat, de szépen fokozatosan vissza akarunk térni az akkori játékunkhoz. A holnapi mérkõzés ebbõl a szempontból is igazán fontos lesz.

Mennyiben befolyásolhatja a nagy nyomás a holnapi mérkõzés játékvezetõjét?

Az idény kezdete óta történtek már dolgok, de a Real Madrid részérõl senki sem mondott semmit és nem én leszek az, aki ezt megteszi.

Egy döntetlen jó eredmény lenne?

Nem tudom, attól függ milyen lesz a mérkõzés. Mikor nagyon jól játszol, rengeteg helyzeted van és döntetlent játszol, akkor rettenetes eredmény. Ellenben, ha rosszul játszik a csapat és egyetlen helyzetét gólra váltja… Nos, akkor jó eredmény lehet.

Milyennek látja Tito Barcelonáját Guardiola csapatához képest?

Ugyanolyanok.

Bízik a játékosaiban?

Igen. Mindig bízom bennük. Mikor jó benyomást tesznek, akkor jobban bízom bennük, de elég rég óta vagyok már a futball világában ahhoz, hogy tudjam, hogy minden meccs különbözõ.

A Real Madrid vagy a Barcelona érkezik jobb pillanatban az El Clásicóra?

Nincs különbség.

Aggódik Özil teljesítménye miatt?

Minden alkalommal óriási ügy lesz belõle, valakit a padon hagyok. Engem azért fizetnek, hogy felállítsam a kezdõ tizenegyet és megpróbálom mindig a lehetõ legjobban végezni a munkámat.

Minek köszönhetõ a csapat teljesítményének javulása?

A játékosoknak, akik megértették, hogy muszáj változtatniuk. Motiváltabbnak, koncentráltabbnak és elkötelezettebbnek kellett lenniük. Az Õ érdemük. Változtattak és így sokkal könnyebben jönnek a jó eredmények is.

Gyakorolták a rögzített szituációs helyzeteket?

Mindenek elõtt szeretném elmondani, hogy sem tegnap, sem ma nem találkoztunk Zidane-nal. (Utalva az AS által megjelentetett hírre, mely szerint Zidane a csapat edzésén járt. A szerk.) Nincs idõnk sem rögzített szituációkat gyakorolni, sem másra. Egy nappal kevesebb idõ áll rendelkezésünkre a felkészülésre, mint az ellenfelünknek. Egész egyszerûen azon dolgoztunk, hogy kipihenjük az elõzõ mérkõzést és felkészüljünk a következõre.

Mit gondol arról a politikai körítésrõl, ami a mérkõzést övezi?

Nem gondolok semmit. Számomra ez csak egy futball meccs, nem politika. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK