CR-tripla, továbbjutás a kupában

Szép gólokat szerzett, és idõnként egészen remekül játszott a Real Madrid a Celta Vigo ellen a spanyol kupában, ennek ellenére nem volt sima a történet. Cristiano Ronaldo mesterhármasa és Iker Casillas bravúrjai bizony kellettek a madridi továbbjutáshoz.

Régen kezdett annyira jól a Real Madrid, mint a Celta Vigo elleni spanyol kupameccsen. El is kellett a jó játék, a királyi gárda ugyanis egygólos hátrányból várta a párharc visszavágóját, ez az apró különbség azonban hamar eltûnt a Bernabéu-stadionban, ahol ezúttal igazi kupahangulat uralkodott: a harmadik percben egy bedobás után Cristiano Ronaldo befelé cselezett, majd annyira rafináltan találta el a labdát, hogy a vigói kapusnak esélye sem volt a hárításra. 1–0

A folytatásban is nagy fölényben volt a Real Madrid, a Celta Vigo gyakorlatilag az egész félidõben nem tudott egyetlen támadást sem vezetni. A helyszínen lehetett érezni, hogy a közönség ezúttal támogatja a kedvenceket, ugyanakkor bosszús az elmúlt hetek eredménytelensége miatt, és bántja, hogy az Aranylabda-szavazáson Cristiano Ronaldo nem tudta megelõzni Lionel Messit.

A második gólra sem kellett sokat várni, a 24. percben újra a kirobbanó formában játszó Cristiano Ronaldo volt eredményes, miután gólra váltotta Luka Modric tökéletes átadását. 2–0

A félidõ vége elõtt még legalább kettõ komoly gólhelyzete volt a Real Madridnak, a legközelebb talál Karim Benzema állt a harmadik találat megszerzéséhez, de egymás után kétszer sem tudott túljárni a Celta kapusának az eszén, így a második félidõre azért maradtak nyitott kérdések.

A szünet után pedig váratlan változás állt be a meccs képébe: az addig semmit nem mutató Celta magára talált, a Real Madrid pedig biztos vezetése tudatában egyre kényelmesebb lett, így egyre többet került a labda Iker Casillas kapuja elé.

Különösen nehézzé vált a madridiak helyzete, amikor a 73. percben emberelõnybe kerültek a vendégek: a már sárga lappal játszó Sergio Ramos elõbb szabálytalankodott, majd alattomosan majdhogynem nyakon rúgta ellenfelét, ezért a játékvezetõ másodszor is figyelmeztette és kiállította.

A kiállítás pedig meghozta a reményt a Celtának, amelynek kétszer komoly esélye volt, hogy visszajöjjön a meccsbe, Casillas azonban kétszer is szép vetõdéssel hárított – különösen a második védés volt igazán bravúros.

A végén aztán újra megvillant a Real Madrid, és ezzel el is dõlt a párharc: a 88. percben Cristiano Ronaldo iramodott meg egy kontra után, és nagy erõvel a rövidbe bombázott (3–0), míg nem sokkal késõbb Sami Khedira tette teljessé a madridi fiesztát, és csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a gólpasszt a triplázó portugál jegyezte… 4–0

Végül simán nyert a Real Madrid, és 5–2-es összesítéssel bejutott a Király-kupa negyeddöntõjébe, ahol majd a Valenciával találkozik.

Forrás: fourfourtwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK