McManaman: Mourinho nyáron mindenképp távozni fog

Steve McManaman úgy hiszi, hogy José Mourinho útja a végéhez közeledik a Real Madriban, de rendkívül sikeres edzõként távozhat a klubtól, ha a blancóknak sikerül elhódítaniuk a Tízediket.

Mourinhón nagy a nyomás, hiszen csapata a bajnokságban óriási hátrányban van a Barcelonával szemben, de a korábbi Real Madrid sztár, McManaman úgy gondolja, stílusosan távozhatna a portugál a Tízedikkel a trófeagyûjteményében.

„A tízedik európai kupasiker óriási jelentõségû a madridi emberek és Mourinho számára is.”

„Jót tenne a hírnevének, ha meg tudná nyerni a harmadik Bajnokok Ligája címét a harmadik klubjával, és megerõsítené azt az állítást, hogy bárhol képes sikeres lenni.”

„Ez rendkívül eredményes három év lenne számára, hiszen az elsõ évében megnyerte a Király-kupát, a másodikban a bajnokságot, most pedig esélye van elhódítani a Bajnokok Ligáját.”

„Mourinho kétségtelenül a szuper-menedzserek újhullámának tagja Pep Guardiola mellett.”

„Szerintem teljesen mindegy, hogy mi történik, el fogja hagyni a Real Madridot nyáron, és már szóba hozták a Chelsea, a City és a Paris Saint-Germain csapatával is. Érdekes lesz.”

McManaman, aki két Bajnokok Ligája címet is magáénak tudhatott négy éves, Real Madridnál töltött pályafutása során, emlékszik még akkori csapata gyenge bajnoki szereplésére. 2000-ben csak az ötödik, 2002-ben pedig csak a harmadik helyen végeztek.

„Különösen 2000-ben, a Bajnokok Ligája volt a megmentõnk, mivel szörnyû bajnoki szezont tudhattunk magunk mögött.”

„Most minden erejükkel koncentrálhatnak a Bajnokok Ligájára, és egyértelmûen jobb csapatuk van, mint a tavalyi Chelsea – akik egyébként hatodik helyen végeztek a bajnokságban.”

„Úgy gondolom, hogy a Madrid túljut a Uniteden, de még nagyon sok jó csapat van a Bajnokok Ligájában. Szeretném, ha õk nyernék, de nagyon nehéz dolguk lesz. Mourinho viszont szereti az ilyen kihívásokat, Cristiano Ronaldo személyében pedig van egy nem evilági játékosuk.”

„Hinniük kell abban, hogy gólt szerez a United ellen, bár ez nem túl merész jóslás, hiszen hihetetlen számokat produkál és minden héten gólt szerez.”

Forrás: Goal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK