Cristiano hozta meg az áttörést

Az elsõ félidõben még a Deportivo vezetett, a szünet után azonban fordított a királyi gárda. Cristiano Ronaldo csereként lépett pályára, gólt most nem szerzett.

José Mourinho aligha idegeskedett sokat a meccs elõtt, ezt mutatja, hogy a Real Madrid olyan felállásban kezdett a sereghajtó otthonában, amelyben idén eddig egyszer játszott: Cristiano Ronaldo ezúttal a kispadon ült, de nem csak a portugál ász hiánya volt a madridiak egyetlen baja a mérkõzésen. A Deportivo az elsõ félidõben megragadta az alkalmat, hogy a Real Madrid nem tudott eléggé felpörögni erre a találkozóra, igaz a jó pár kihagyott helyzet miatt összességében még elégedtlenek is lehettek volna a hazaiak.

 

Egyszer azért csak sikerült végleg túljátszani a Real Madrid védelmét: a 35. percben Riki egy kiugratás után jó nagyot rúgott a labdába, Diego López pedig csúnyán elnézte a rövidbe tartó bombát, ezzel vezetett a Deportivo, amely a félidõ vége elõtt még legalább két gólt szerezhetett volna az elképzelés és motiváció nélkül futballozó Real Madriddal szemben.

 

A szünet után aztán Mourinho hármas cserével hozott új lendületet csapatába, pályára lépett Cristiano Ronaldo, valamint Mesut Özil és Sami Khedirát is beállította a mester. Ahogy múlt az idõ, a Deportivo egyre fáradtabb lett, s már nem tudott ugyanolyan lendületesen játszani, mint az elsõ félidõben, ezt a kis visszaesést pedig maximálisan kiaknázta a Real Madrid: a 73. percben egyenlítettek a vendégek, Kaká a tizenhatoson kívülrõl okosan csavart a Deportivo kapujába, így a végjátékban már a gyõzelemért játszhatott a címvédõ, és ekkor már lehetett sejteni, hogy a Depornak még komoly nehézségei lesznek.

 

A három pont végül az utolsó percekben dõlt el, amikor már nyomasztó volt a Real fölénye: a 88. percben Kaká indítása után Cristiano Ronaldo talán maga is befejezhette volna az akciót, helyette azonban középre passzolt, az érkezõ Gonzalo Higuaínnak pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

 

A nagy erõfeszítéseknek tehát nem lett eredménye galíciai részrõl, a Real Madrid erõsen visszafogott formában is meg tudta szerezni a három pontot, annak ellenére, hogy a 91. percben Ángel di Maríát – egy meglehetõsen értelmezhetetlen szituációt követõen, talán kissé szigorúan – kiállította a játékvezetõ.

 

Deportivo–Real Madrid 1–2 (1–0)

Gólszerzõk: Riki (35.) ill. Kaká (73.), Higuaín (88.)

Kiállítva: Di María (91.)

Forrás: fourfourtwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK