Cristiano likvidálta a Barcelonát

A Real Madrid eltüntette a Barcelonát a Nou Campban, nem volt kérdéses, melyik csapat jut a Király-kupa fináléjába. Végül 3–1-re nyert José Mourinho csapata, de csak azért, mert a végén már kiengedett. Valami nem mûködik Barcelonában, láttuk ma este.

Nagyon vártuk ezt az El Clásicót is, és ahogy általában, most sem kellett csalódnunk: remek, mozgalmas elsõ félidõt játszottak a csapatok, többnyire meddõ Barcelona-mezõnyfölénnyel, ámde rendkívül hatékony, okos Real Madrid-taktikával.

Az elsõ percekben még úgy tûnt, hogy a katalán csapat majd sikerrel ellenfelére erõlteti saját akaratát, ezt követõen azonban megváltozott a meccs képe, az történt a pályán, amit a Real Madrid akart. A 13. percben meg is szerezték a vezetést a vendégek, Cristiano Ronaldo a tizenhatoson belül egyszer-kétszer átlépte a labdát, majd teljesen nyilvánvalóan felrúgta õt Gerard Piqué, amiért joggal jöhetett a büntetõ: a sértett persze magára vállalta a feladatot, s nem is hibázott, megszerezte a vezetõ találatot a királyi gárdának.

A folytatásban sem tudott újítani a Barcelona, szemmel láthatóan jobb és élesebb volt a Real Madrid, a hazai játékosok leginkább reklamálással és néhány reménytelen mûeséssel töltötték az elsõ félidõ hátralévõ perceit. Nyilvánvaló volt: vagy változtat Jordi Roura csapata, vagy elvérzik a sokkal összeszedettebb Real Madriddal szemben.

A második félidõ elején a Barcelona egy ideig ráijesztett a madridi hívekre: a labdatartás mellett veszélyes is volt Jordi Roura csapata, a Real Madrid azonban hibátlanul védekezett, lezárta az üres területeket, s minden apró passzba beleért, belekotort.

Mégis, az 57. percig bármi benne volt a pakliban, ekkor azonban szinte kilátástalan helyzetbe került a Barcelona: Diego López parádés védése után villámgyorsan lendült ellencsapásba a Real Madrid, Ángel di María leültette Carles Puyolt, lövését még védte Pinto kapus, a kipattanót azonban Cristiano Ronaldo már a kapuba pofozta, ezzel gyakorlatilag el is dõlt a továbbjutó kiléte.

Nem sokkal késõbb újabb csapás érte a Barcelonát, azt a csapatot, amelyet ezt megelõzõen senki nem tudott olyan mértékben megsebezni, mint ma este a Real Madrid: egy szöglet után a végig tanárian játsszó Raphael Varane mindenkinél magasabbra emelkedett, majd a kapufa segítségével, védhetetlenül a kapuba bólintott. El sem tudta senki képzelni, hogy 68 perc játék után már hárommal fog vezetni a Real Madrid a Nou Campban!

A végére azért valamit szépített az eredményen a Barcelona: Messi ugyan továbbra sem villant, a kispasszos játék sem mûködött, a 89. percben azonban a meccsen talán elõször kihagyott a Real Madrid, amit Jordi Alba góllal büntetett. Nem sokat ért…

A vége így 1–3 lett, és nem is a végeredmény, hanem a látottak miatt nem lehet tagadni: bizony csak számított valamit, hogy nemrég még Pep Guardiola ült a katalán csapat kispadján…

Barcelona–Real Madrid 1–3 (0–1)

Gólszerzõk: Alba (89.) ill. C. Ronaldo (13. – büntetõbõl, 57.), Varane (68.)

Továbbjutott a Real Madrid 4–2-es összesítéssel.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK