Egy tizennyolc éves Manchester United szurkoló a rendõrséget hívta Nani kiállítása miatt

Egy futball szurkolót annyira felháborított a bíró döntése, melynek értelmében a Manchester United szélsõjének, a portugál Naninak el kellett hagynia a pályát a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkõzés második félidejében, hogy felhívta a rendõrséget.

A 18 éves Manchester United szurkoló otthonában tekintette meg a mérkõzést, Nottinghamshire megyében, egy Bingham közelében lévõ településen, amikor a telefonálás mellett döntött.

Úgy érezte, hogy a pillanat, amikor a vörösök középpályásának azonnal piros lapot mutatott fel a mérkõzés török játékvezetõje, amiért az durván beleszállt Alvaro Arbeloába, bûncselekmény volt, ezért telefonálnia kell.

A szurkoló késõbb bocsánatot kért viselkedéséért és arra hivatkozott, hogy idegességében cselekedett.

A United, aki a kérdéses pillanatban még 1-0-s elõnyben volt, tíz emberre fogyatkozott, majd 1-2-s vereséget szenvedett, aminek köszönhetõen összesítésben 3-2 arányban maradt alul a Real Madriddal szemben.

A rendõrség most azt kéri Nottinghamshire körzetének lakosaitól, hogy gondolkozzanak, mielõtt telefonálnak.
2012-ben a megyében 6933 fals telefonhívást regisztráltak a rendõrségnél, amelyek legnagyobb része ünnepek alkalmával történt. Ez az esetek nagyjából 2%-a.

A rendõrség képviselõje, Ted Antill nyilatkozott a kérdéses eset kapcsán: „Lehet, hogy ez az eset mulatságosnak tûnik, de tökéletesen megmutatja azt, hogy milyen hívásokkal kell napi szinten foglalkoznunk. Vesztegetik az idõnket és elvonják az erõforrásainkat az igazi áldozatok megsegítésétõl. Arra kérnék mindenkit, hogy gondolkozzanak el, mielõtt telefonhoz nyúlnak. A szülõknek pedig azt tanácsolom, hogy a gyermekeiket figyelmeztessék, csak akkor telefonáljanak, ha valóban bûncselekmény történik. Lehetnek emberek, akik valóban segítségre szorulnak, de várniuk kell egy ilyen, bírói ítéletet bejelentõ hívás miatt. Ez nem vicc. Ennél az esetnél a fiatalember belátta hibáját és bocsánatot kért, mi pedig úgy döntöttünk, hogy az ügyet lezártnak tekintjük, de akár eljárást is indíthattunk volna ellene.”


Lehet, hogy a fiatalember túl komolyan vette a felhívást…

Forrás: Sky Sports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK