Copa del Rey: május 17, Madrid

A Spanyol Labdarúgó Szövetség ma tárgyalt a Király-kupa döntõjének helyszínérõl és idõpontjáról. A döntés még nem hivatalos,de nagy valószínûséggel május 17-én, pénteken rendezik a madridi házi döntõt a Bernabéuban.

Miguel Ángel López, a Szövetség mérkõzés koordinátora az ülés elõtt azt nyilatkozta, hogy a pénteki idõpont mellett fognak érvelni, hiszen így nem lehet probléma a játékosoknak, hogy vasárnap már a bajnokságban szerepeljenek. „A Szövetség nem az alapján dönt, hogy egyetértés van-e az Atlético és a Real Madrid között. Logikus, és természetesen mindenki azt szeretné, ha a lehetõ legnagyobb stadionban játszanának” – jelentette ki a Radio Nacional de España sportmûsorában a helyszínnel kapcsolatban. Leszögezte, hogy bár mindenhol azt hallani, a két klub megegyezésre jutott egymással, a végsõ szó a Szövetségé, de „nem lenne logikus, ha 50 000 szurkolónak egy másik városba kellene utaznia, hiszen Madrid központi helyen van. Egyértelmû, hogy Madridban kell lennie, és Madridban is lesz a döntõ.”

A helyszín kapcsán López azt fejtegette, hogy nekik ugyan teljesen mindegy, hogy a Vicente Calderón, vagy a Santiago Bernabéu fogadja a két együttest, de azt tartja ésszerûnek, ha a nagyobb stadionban kerül sor a mérkõzésre. A Bernabéu több mint 80 000 embert képes fogadni, szemben a Vicente Calderón 55 000 fõs kapacitásával, és természetesen fontos szempont, hogy minél többen tudják élõben követni az eseményeket.
López azt is nyilvánosságra hozta, hogy több város is jelezte, szívesen fogadná a döntõs csapatokat (pl. Sevilla, Valencia, Córdoba, Getafe), és tiszteletben is tartják ezeket a felajánlásokat, mindazonáltal értelmetlennek tartanák, ha nem a fõvárosban kerülne megrendezésre az esemény, hiszen mindkét résztvevõ madridi.

A két csapat egyeztetését követõen a Szövetség végül a Real Madrid otthonát jelölte ki a Copa del Rey döntõjének helyszínéül. A hivatalos álláspont a jelenleg is zajló tárgyalás után várható.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK