Cristiano – az évszázad üzlete

A CR7 nevével ellátott mezek értékesítési mutatói 2013 elején elképesztõ növekedést produkáltak. A portugálnak köszönhetõen a Bernabéuban mûködõ üzlet az Adidas legnyereségesebb boltja a világon, így ez újabb érv lehet Ronaldo szerzõdésének meghosszabbítása mellett.

Cristiano Ronaldo a Real Madrid hivatalos üzletében is elsöprõ sikert arat. Kiváló formájának és az utóbbi idõben mutatott – sokkal szimpatikusabb – viselkedésének köszönhetõen a nevét viselõ mezek eladása megsokszorozódott. Népszerûsége egyre nagyobb, és immár Casillas sem rúg labdába mellette – egyértelmûen rivális nélkül maradt, ami az értékesítést illeti.

A „Cristiano-mánia” a szezon elején kezdett terjedni, egészen pontosan októberben. Ekkoriban lett vége a Ronaldo szomorúságát firtató hisztériának, és persze az sem mellékes, hogy a támadó vitathatatlanul a csapat vezéregyéniségévé vált. Cristianót góljainak és szorgalmának köszönhetõen az egész madridista közösség a szívébe zárta, úgy bálványozzák és imádják, mint még soha.

Sem a Real Madrid, sem az Adidas nem tapasztalt még történelme során ilyen robbanásszerûen növekvõ bevételeket, mint amit most Ronaldónak köszönhetnek. Egészen Beckham és Zidane idejéig kell visszamennünk, hogy egyáltalán hasonló statisztikákkal találkozzunk. Úgy tûnik, hogy Cristiano ebben is megállíthatatlan, és bár még nincsenek hivatalos adatok, minden abba az irányba mutat, hogy Ronaldo felül fogja múlni az egykori galaktikusokat.

A fanshopban napi szinten kell feltölteni a Ronaldós árukészletet, a boltba a meccsek napján szinte lehetetlen bejutni a hosszú sorok miatt. Ronaldo mellett az élen Iker Casillast, Sergio Ramost, Xabi Alonsót és Mesut Özilt találjuk. A spanyolok már hosszú évek óta jól szerepelnek, Alonso például már érkezésétõl fogva, míg Özil szép lassan jutott be a legjobb ötbe. Casillas a válogatott mezek terén abszolút favorit, köszönhetõen annak, hogy az egész országban példaképnek tekintik. A Sportintelligence felmérése szerint a Real Madrid és a Manchester United adják el a legtöbb terméket évente, a klubok egy szezonban megközelítõleg másfél millió mezt értékesítenek.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK