Harry Redknapp: Szeretném, ha José visszatérne Angliába

Mourinho feltûnõ, tüzes és megosztó, én pedig imádom ezért. Pontosan ez az oka, hogy szeretném, ha visszatérne a következõ szezontól az angol futballhoz. Tett egy rövid látogatást a héten, de van rá esély, hogy a következõ szezon elejétõl hosszabb idõre visszatér.

Ha el kell hagynia a Real Madridot, akkor csak egy vagy két olyan klub van Angliában, amelyek alkalmazni tudnák. Ezek közül pedig az egyik természetesen a Chelsea.

Ha Rafa Benitez távozik a nyáron, akkor Mourinho a legnagyobb esélyes arra, hogy visszatérjen a klubhoz, melynek szurkolói még most is a nevét skandálják, a tulajdonoshoz, akinek rengeteg pénze van, és a kerethez, amelyet csak egy kicsit kellene helyrepofozni, hogy újra világklasszis lehessen.

A menedzsment mûvészete Mourinho kisujjában van. Meg lehet nézni a klubokat akkor, amikor ott van, illetve akkor, amikor távozik. Az Inter Milan csak árnyéka akkori önmagának. A Chelsea azóta sem képviseli azt az állandóságot, amit az õ kezei alatt. Megnyerte a Bajnokok Ligáját a Portóval, most pedig kiverte a Manchester Unitedet a sorozatból. Tudja, hogy hozza ki a legjobbat a játékosaiból.

Az emberek menedzselése a kulcs. Emlékszem, hogy Frank Lampard azt mondta nekem, Mourinho csak néhány napja volt a Chelseanél, amikor fiatal játékosként behívta az irodájába. A következõt mondta neki: „Kedvellek, tetszik a hozzáállásod, amit csinálsz, úgyhogy a világ egyik legjobb középpályását faragom belõled.” Frank elmondta, hogy akkor a fellegekben járva jött ki az irodából.

Az emberek szeretik szidni Josét. Ebben az országban különösen szeretjük utálni a gyõzteseket, és mindig az esélytelenebbeket támogatjuk.

A kritikusok szerint beképzelt. Úgy gondolom, van mire. Aztán tüzesnek is mondják. Mindig készen áll, hogy elmondja a véleményét dolgokról, és változatosan fejezze ki magát. Emellett mindenhol vitát generál, hiszen elmondja azt, amit gondol. De miért ne tenné? Néha úgy tûnik, hogy az emberek azt várják el az edzõktõl, hogy legyenek unalmasak és egysíkúak. Így viszont a játékosaidat nem tudod feltüzelni. Hadd lássák, hogy dicséred õket a TV-ben, ez növeli az önbizalmukat.

Azt is mondják, hogy sose térj vissza oda, ahol már dolgoztál. Én megtettem. Igaz, hogy a körülmények mások voltak a Portsmouthnál, hiszen a csapat a tabella végén állt, de nincs azzal semmi gond, ha visszatérsz egy olyan csapathoz, amit már irányítottál.

Roman Abramovich még itt van, és van mit befektetnie. Néhány játékosa is itt van még. Nagyszerû újraegyesülés lenne, amit szívesen követnék nyomon.

A United nagyon jól teljesített a Madrid ellen, és csak a kiállítás tudta megváltoztatni a dolgokat. Amikor 1-0-ra vezettek, várható volt egy második gól is. Nani piros lapja az egész mérkõzés képét megváltoztatta. Alex Ferguson taktikája tökéletes volt, de nem lehetett felkészülni a kiállításra.

Mourinho ekkor mutatta meg ravaszságát a cserékkel. A lehetõ legtöbbet hozta ki a dologból, megfordította a meccset és a várakozásoknak ellentmondva végül gyõzelmet aratott csapatával.

Érdekes volt, hogy mindezek után azt mondta, a jobb csapat veszített. Ez egy rendkívül udvarias nyilatkozat volt tõle, ami megmutatta, mennyire tiszteli Fergiet. Fogadni mernék, hogy senki nem várta ezt a reakciót tõle.

Harry Redknapp

Forrás: Sun
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK