Ördögi hat perc a Mallorca ellen

José Mourinho csapata a szünetben még hátrányban volt, a második félidõben azonban beindult: hat perc alatt lõtt három gólt, végül egészen simán nyert a Mallorca ellen, és megerõsítette, hogy továbbra is bombaformában van.

Jó formában, de talán túlságosan is elkényelmesedve várta a Real Madrid a Mallorca elleni bajnokit, mert az elsõ félidõben szemmel látható volt, hogy a királyi gárda messze nem olyan összeszedett, mint a legutóbbi létfontosságú találkozóin. A Mallorca pedig jobban nem is használhatta volna ki a lélektani lehetõséget, a vendégek a szünet elõtt két gólt szereztek, mindkétszer hasonló szituációt követõen: a hatodik percben Emilio Nsué egy szöglet után fejelt Diegó López kapujába, majd miután Gonzalo Higuaín kiegyenlített, újra jött a Mallorca, s ezúttal Alejando Alfaro szomorította a madridi szurkolókat – ugyancsak fejjel.

A Real Madrid összességében fölényben futballozott az elsõ félidõben, de túl azon, hogy nem tûnt eléggé kihegyezettnek erre az összecsapásra, a beívelésekkel egyszerûen nem tudott mit kezdeni, ezért hátrányból kezdte a második félidõt.

Innentõl aztán nagyon egyoldalú volt a játék: a szünetben pályára lépett Karim Benzema és Mesut Özil, de elsõsorban nem ezért változott meg a Real Madrid játéka. Az 51. percben már döntetlen volt az állás, Cristiano Ronaldo mindenkinél magasabbra emelt, majd bravúros módon pont úgy fejelte meg a labdát, hogy az még pattant egyet a földön, mielõtt a hálóba került, így Dudu Aouate nem tudott hárítani.

Nem sokkal késõbb már a Real Madrid vezetett, Fábio Coentrao harcosan elvette a labdát nyámnyila ellenfelétõl, aztán pedig Luka Modric hatalmas erõvel bombázott a hosszúba – villámgyorsan elõnybe került tehát a királyi gárda, s a folytatásban sem állt le, mert három perccel késõbb Higuaín is betalált, miután két lépésrõl az üres kapuba vágta a labdát.

A végjátékban már kényelmesen vezetett a Real Madrid, amely egy gólt még tartogatott a végére: a 93. percben már-már a lefújást vártuk, amikor Higuaín középre passzolta a labdát az üresen hagyott Benzemához, aki az üres kapuba passzolt, 5-2 lett a vége.

Real Madrid-Mallorca 5-2 (1-2)

Gólszerzõk: Higuaín (14., 57.), C. Ronaldo (51.), Modric (54.), Benzema (93.) ill. Nsué (6.), Alfaro (21.)

Forrás: fourfourtwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…