A klubok és szövetségek közötti ellentét újra kiélezõdni látszik

Miután rengeteg játékos készül arra, hogy elutazzon hazája nemzeti csapatának edzõtáborába a soron következõ válogatott mérkõzések miatt, a klubok és szövetségek közötti feszültség újra kiélezõdni látszik.

A spanyol bajnok Real Madrid – egy döntõ fontosságú, Galatasaray elleni Bajnokok Ligája mérkõzéssel a nyakán – 17 játékost veszít el. A csapat 5-2-es, Mallorca felett aratott gyõzelme után Aitor Karanka hangot is adott félelmének: „Reméljük, hogy minden játékosunk egészségesen és jó állapotban érkezik vissza a válogatottól, nem úgy, mint korábban.” Egy, a Realmadrid TV-nek adott interjújában Sergio Ramos is érintette a témát: „Most csatlakozunk a válogatottakhoz. Reméljük, hogy ezúttal a játékosok épségben térnek vissza a válogatott kötelezettségeik után, nem pedig sérülten. A Madridnak nagyon fontos mérkõzései következnek.”

A Karanka és Ramos által elmondottak tükrözik Mourinho és a klubvezetés gondolatait is. 2012 októberében az úgynevezett „FIFA-vírus” erõsen megnyirbálta a portugál csapatát, akkor 19 játékos utazott el, akikbõl öten sérülten tértek vissza: Marcelo, Arbeloa, Coentrao, Benzema és Khedira. Marcelo esete bizonyult a legsúlyosabbnak, hiszen lábfejtörést szenvedett, ami miatt mûtétre szorult, majd három hónapot kényszerült kihagyni. Végül hivatalosan január 16-án tért vissza a csapathoz, de igazi formáját azóta sem nyerte vissza.

Mourinho többször kifejezte már aggodalmát a válogatott mérkõzések idõzítése kapcsán, emellett gyakran tárgyalt a nemzeti csapatok trénereivel arról, hogy melyik játékosa mennyi idõt töltsön majd a pályán. A 2014-es világbajnokság közeledtével azonban egy-egy ilyen tárgyalás nehezen hozhat megegyezést.

A Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapatából a következõ játékosoknak lesznek válogatott kötelezettségei az elkövetkezendõ napokban:

REAL MADRID (17):
Arbeloa, Albiol, Ramos, Xabi Alonso, Nacho, Coentrao, Pepe, Cristiano Ronaldo, Di María, Higuaín, Kaká, Marcelo, Özil, Khedira, Modric, Benzema és Varane.

BARCELONA (17): Víctor Valdés, Piqué, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Fábregas, Pedro, Villa, Montoya, Bartra, Tello, Thiago, Mascherano, Messi, Dani Alves és Alexis.

BAYERN MÜNCHEN (15): Neuer, Lahm, Boateng, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Mario Gómez, Dante, Luiz Gustavo, Ribéry, Mandzukic, Robben, Shaqiri, Pizarro és Tymoshchuk.

JUVENTUS (14): Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Marchisio, Pirlo, Giaccherini, Giovinco, Isla, Pogba, Vucinic, Lichtsteiner, Asamoah és Marrone.

DORTMUND (10): Reus, Götze, Gündogan, Schmelzer, Bender, Piszczek, Blaszczykowski, Lewandowski, Sahin és Subotic.

PSG (8): Shako, Jallet, Matuidi, Ménez, Thiago Silva, Ibrahimovic, Lavezzi és Sirigu.

GALATASARAY (8): Burak Yilmaz, Hamit Altintop, Selçuk Inan, Semih Kaya, Umut Bulut, Sneijder, Muslera és Nordin.

MÁLAGA (5): Isco, Lugano, Seba, Fabrice és Camacho.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK