Gündogan, a következõ Xabi Alonso

A Real Madrid elkezdte keresni Xabi Alonso utódját, mert a spanyol középpályás eddig még nem hosszabbította meg 2014. június 31-én lejáró szerzõdését. A játékos, aki a legjobban illene a csapatba úgy tûnik nem más, mint Ilkay Gündogan, a Dortmund 22 éves, német válogatott középpályása.

Jürgen Klopp fiatal csapatának agya ebben az idényben igazán különleges játékossá vált. Igazi felsõkategóriás középpályás. Olyan tehetséggel van megáldva, ami még Xabi Alonso játékstílusával is versenyre kelhet. Erõs, dinamikus játékos, aki remekül lát a pályán, és megvannak a képességei ahhoz, hogy hosszú labdákat adjon. Kétségkívül tehetséges.

Gündogan azért csatlakozott a Dortmundhoz, hogy betöltse a Nuri Sahin által hagyott ûrt, aki 2011 nyarán igazolt a Real Madridhoz. Pillanatok alatt hírnevet szerzett magának, mint Európa egyik legígéretesebb középpályása.

Amellett, hogy önmagában igen érdekes üzletnek tûnik, és a Madridnak is szüksége van valakire erre a posztra, a vásárlása nem bizonyulna rossz döntésnek gazdasági szempontból sem.

A Real Madrid jó viszonyt ápol a Dortmunddal, továbbá Sahin a német csapatnál van kölcsönben 2014-ig, 5.5 millió eurós vásárlási opcióval a Dortmund számára. Ez a tény felgyorsíthatja Gündogan szerzõdtetését. Mivel a játékos 1.5 millió eurót keres évente, nem feltétlenül lenne drága üzlet.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK