Versenyfutás Kondogbiáért

A Real Madrid is szeretné megszerezni a Sevilla védekezõ középpályását, Varane egyik legjobb barátját. A két fõ konkurencia, a Milan és az Inter látszólag jobb ajánlattal álltak elõ elsõre, azonban nagyon sok egyéb tényezõ is befolyásolhatja a játékos csapatváltását, ezek pedig a Real mellett szólnak.

Nagy a verseny a Sevilla francia játékosának, Geoffrey Kondogbiának a kegyeiért. A fiatal francia játékjogát sok csapat szeretné megszerezni, köztük a spanyol Real Madrid, valamint két olasz, az Internazionale és az AC Milan. A színesbõrû játékos a blancók hátvédjének, Raphael Varane-nak az egyik legjobb barátja, tehát a beilleszkedéssel biztosan nem lenne gondja, ezen kívül számos mérkõzésen bizonyította a Sevillában sokoldalúságát. Az igazolásra a Madrid nyolcmillió eurót szán, a problémát az jelenti, hogy a két ellenfél, a Milan és az Inter tizenkettõt, illetve tízet.

Kondogbia szerzõdésében, aki egyébként a Doyen Group révén került az andalúz csapathoz, van egy húszmillió eurós kivásárlási záradék, azonban már nyolcmillió feletti ajánlat beérkezése esetén is kötelesek leülni tárgyalni az illetékesek az esetleges klubváltásról. Érdekesség, hogy már ez a nyolcmillió eurós minimum vételár is jókora hasznot jelentene a Sevillának, ugyanis ahogy nagyon sok játékos, úgy Kondogbia sem került a csapatnak egy fillérjébe sem, mivel Kondogbia eddig tulajdonképpen a Doyen Group tulajdona volt. Jelenleg a Real legkomolyabb ellenfele a játékosért folytatott harcban az Inter és a Milan.

A pénzen kívül azonban több dolog szól a Real mellett, mint a két olasz gigász oldalán. A már említett Varane-barátság, valamint a tény, hogy a Sevilla régóta élénken érdeklõdik Álvaro Morata iránt. Némileg talán meglepõ kapcsolódási pont Morata és a Sevilla között a Doyen Group, amelynek Morata akkor volt ügyfele, amikor U19-es Európa-bajnokságot nyert. Bár hivatalos ajánlat nem érkezett még az andalúzok részérõl Moratáért, amennyiben Negredo távozna onnan, ez a tény nagyon gyorsan megváltozhat, Kondogbia Moratáért cserébe, valamit valamiért – gondolhatják Sevillában.

A nehéz anyagi helyzetben lévõ Sevillának a szezon végén mindenféleképpen meg kell válnia néhány értékesebb játékosától. Ilyenek Rakitic, Medel, Negredo, illetve a Real szempontjából legérdekesebb ilyen játékos Kondogbia. Miután egyre élénkebben felmerül Xabi Alonso távozása, a francia akár még a pótlására is jó megoldás lehetne. A Milannál ugyanez az érv merülhet fel, csak épp Ambrosini kapcsán, az Internél pedig az újabb gyengén sikerült szezon után számos új játékost próbálnak a csapathoz vinni. Az olaszok mellett tehát a pénz, a Királyi Gárda mellett pedig egyéb tényezõk szólnak.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK