Nem kellett izgulni a Betis ellen

Erõsen felforgatott összeállításban is könnyedén nyert a Real Madrid a Betis ellen a spanyol bajnokságban, így remekül hangolt a Dortmund elleni BL-elõdöntõre. Cristiano Ronaldo gólt most nem szerzett, helyette Mesut Özil vitte a fehérek szekerét.

Az elsõ félidõben több gólt is szerezhetett volna a Real Madrid, végül azonban csak Özil találata árulkodott a csapatok közötti különbségrõl: a német karmester a 45. percben egy remek támadás végén lõtt a kapuba, ezzel legalább a minimális vezetõs összejött a hazaiaknak a szünet elõtt.

A második félidõben már bátrabban futballozott a Betis, amely összességében többet is birtokolta a labdát a Bernabéuban, ám különösebben nem volt hatékony. A második gólt is a Real Madrid szerezte a találkozón, az 57. percben Karim Benzema egy kontra után volt eredményes, így ekkor már páholyban érezhette magát a fõvárosi együttes.

De nem túlságosan sokáig, mert a 73. percben Jorge Molina gólra váltott egy tizenegyest, maradt tehát izgalom a végére. Az utolsó percekben a Betis ki is egyenlíthetett volna a találkozón, Ricardo Carvalho szarvashibája után azonban elõbb a kapufa, majd Raúl Albiol lába kisegítette a madridiakat. Gyakorlatilag az ellentámadásból pedig harmadik gólját is megszerezte a Real Madrid, José Callejón kapásból lõtte meg Cristiano Ronaldo beívelését, a gólvonalon ácsorgó Özil pedig már könnyedén kotort a kapuba.

Végül különösebb megerõltetés nélkül tartotta otthon a három pontot a Madrid, ettõl azonban nagyobb baj, hogy Marcelo már az elsõ félidõben komolynak látszó sérülést szenvedett, továbbá Benzema is fájdalmas arccal hagyta el a pályát.

Real Madrid-Betis 3-1 (1-0)
Gólszerzõk: Özil (45., 90.), Benzema (57.) ill. Jorge Molina (73. – büntetõbõl)

Forrás: fourfourtwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…