Mourinho: Behozható a hátrány (mérkõzés utáni nyilatkozatok)

Ramos csalódott, úgy érzi, baj volt a csapat magatartásával, a saját teljesítményével sem elégedett. Mourinho szerint behozható a hátrány, a játékosok is a hazai 90 percben, a Bernabéu közönségében bíznak.

Ramos

A meccsrõl: “Hiányzott a tartás a csapatból, elsõsorban belõlem. Mindent át kell gondolnunk. Az elsõ momentumtól az utolsóig. Jobbak voltak. Mikor õket kaptuk a sorsoláson, az emberek azt hitték, ez szerencse, de hatalmas csapat. Természetesen rajtunk áll a visszavágó. Lesz 90 percünk otthon, és az elsõ perctõl remekelni kell. Szeretnénk ott lenni a döntõben.”

Mourinho

A meccsrõl: “Behozható. A jobb csapat nyert, egyénileg és csapatszinten is, megérdemelték a gyõzelmet. Nem voltunk képesek válaszolni, minden egyéni csatát megnyertek, nagyon intenzív volt a játékuk.”

A büntetõrõl: “Nem tudom megítélni, hogy jogos volt-e a tizenegyes.”

Arról, hogy Ramos szerint baj volt a hozzáállással: “Sergio érzékeny, egy remek fickó, most csalódott, de megszólalni egy ilyen vereség után nem könnyû. A hozzáállásról beszélni nehéz, szerintem mind jobban akarták csinálni. Inkább azt szeretném hinni, hogy nem tudták megoldani.”

Pepe

A visszavágóról: “Tudunk fordítani, három gólra vannak és lehetséges a továbbjutás. Igyekszünk elkerülni a mostani hibákat, minden percben harcolni fogunk azért, hogy fordítsunk. Tisztelnünk kell a Real Madrid mezét és a legjobbat kell nyújtanunk.”

A meccsrõl: “A döntõért játszottunk, mindent ki kellett volna adni magunkból. Nem így történt, azt hittük, könnyebb dolgunk lesz. Nem jól kezdtük a meccset. Sokat vártunk, hibákat követtünk el és drágán megfizettünk értük. De az a fontos, hogy tudunk fordítani, és be kell jutni a döntõbe. Magunkra kell gondolnunk. Rosszul játszottunk, ezt be kell vallani, de van még egy meccs.”

Butragueño

Az eredményrõl: “Hatékonyak voltak, jobbak, de még nincs vége az elõdöntõnek, a 4-1 kemény eredmény, de van 90 percünk a Bernabéuban. A Madrid pontosan az ilyen második mérkõzések miatt szerzett nemzetközi megbecsülést. Kedden a Bernabéu sokat fog segíteni a játékosoknak, az eredmény nagyon-nagyon rossz, de nem végzetes… Miért is ne lenne képes ez a csapat tuvábbjutni? Tudjuk, mire képesek, kedden erre kell gondolni.”

A meccsrõl: “Hat lehetõségük volt, négyszer betaláltak, ezzel megmutatták, milyen képességeik vannak a támadásokban. Nagyon jól játszottak, el kell ismerni, de nem ezt vártuk, hiszen jó állapotban érkezett a csapat. A Bernabéuban kell befejezni, tudjuk, milyen lelki hatása van a BL-meccseknek.”

Megsemmisítve: “Nagyon jól ellenálltak, nagyon jól védekeztek. Sokkal inkább õk érdemelnek dicséretet, nem pedig mi elmarasztalást.”

Hozzáállás: “Játékos voltam, az elõdöntõk álomszerûek, a legjobbat akarod nyújtani.”

A német futball színvonala: “A profik ismerik az ellenfeleiket, a képességeiket, a játékosaikat akik az év folyamán felnõttek a feladathoz. A Bayern szintúgy elsõrangú meccset hozott. Komolyan hiszek abban, hogy tovább tudunk jutni, de kegyetlenül nehéz lesz. Együtt érzek a csalódott szurkolókkal, bárcsak örömet tudnánk okozni nekik kedden.”

Lewandowski: “A legmeghatározóbb játékos, nincs kétség, nagyon egyben van, jól fedezi a labdát, ügyesen bánik vele, meghatározó, a harmadik gól nagyon szép volt, Van Bastenre emlékeztetett.”

Diego López

Az eredményrõl: “Az eredmény nagyon rossz, de történelmi lehetõség adatott meg, ha most továbbjutnánk, az valami csodálatos dolog lenne. Az egész csapatnak a keddre kell gondolnia. A Bernabéu biztatni fog minket, meg kell halni a pályán. Hiszem, hogy továbbjutunk. Jobban össze kell fognunk, mint valaha, a mai rossz mérkõzés ellenére.”

A visszavágóról: “Sokkal jobbnak kell lenni, és akkor több lehetõségünk is lesz. Döntõt fogunk játszani, szenvedni kell és küzdeni. Tudatában vagyunk annak, hogy ez nehéz. Ez a klub, ez a csapat nem adja fel. Sosem tette a történelme során, most még kevésbé fogjuk, fõleg nem a mi stadionunkban. Az a fontos, hogy meg tudjunk szabadulni ezektõl az emlékektõl és az eredménytõl, és a keddre kell gondolni, arra, hogy maradt 90 percünk, ami reméljük hosszú lesz a számukra, és sikerül fordítani.”

A Dortmundról: “Nem lepett meg minket a hozzáállásuk. Az elsõ félidõben az 1-1 nagyon jó eredmény volt nekünk, de a második játékrészben kaptunk két gyors gólt és felénk kerekedtek. Gyors támadások voltak, amikben nagyon jók.”

Xabi Alonso

A visszavágóról: “A második meccsen, otthon kell megmutatnunk, habár most nem vagyunk elégedettek. A szurkolók segítsége alapvetõ fontosságú lesz a visszavágón, de nekünk kell elsõként lépnünk ahhoz, hogy utána támogatni tudjanak minket. Hat nap áll elõttünk, és mindent megteszünk majd, hogy változtassunk az eredményen.”

A meccsrõl: “Voltak olyan hibák, amik ezen a szinten halálosak. A Borussia jobban küzdött, mint mi, fel kell készülni a következõ meccsre, kevesebb hibát kell véteni.”

Varane

A visszavágóról: “A közönség segítségével sikerülhet.”

A meccsrõl: “Jók voltak, összeszedettek és agresszívak. Nem volt területünk, ezért nehéz volt játszani a játékunkat. Nem lehetünk boldogak egy ilyen meccs után, mert csapatként voltunk rosszak. Mindenben tudunk javulni a következõ meccsre.”

 

A dortmundiak nyilatkozatai

Lewandowski: “Elégedettek vagyunk, de ez csak egy lépés. Madridban is jól kell játszanunk.”

Hummels: “Ma az egész csapat kivételesen teljesített, a közönség is. A döntõ közelebb van, de tudnunk kell, mi vár minket Madridban.”

Klopp

Az eredményrõl: “Óvatosnak kell lenni, nem szabad megrészegedni a boldogságtól. Szerencsére van elég tapasztalatom ahhoz, hogy tudjam, mire van szükség a visszavágón.”

Mario Götzérõl: “Büszke vagyok Götzére, mert nagy meccset hozott, és a közönségre is, hogy így viselkedett.”

Lewandowskiról: “Sosem fogja elfelejteni ezt az estét. Remek meccs volt, a fociról szólt, kemény volt, gyors… Két nagy csapat találkozott, de az elsõ 25 percünk nagyon jó volt, a második félidõ pedig egészen kivételesre sikerült… Most még el sem tudom hinni, nagy gyõzelem volt, egy csodálatos este, ez az igazság. A 3-1 szerencsés helyzetbe hozott minket, de sok lehetõség volt még akkor.”

A visszavágóról: “Még nem vagyunk ott a Wembley-ben, nem akarok így gondolkodni. A Real Madrid egy nagyon kemény csapat, és kedden nagyon nehéz meccsünk lesz. A maximumot nyújtjuk majd, hogy megmaradjanak az esélyeink.”

A beszélgetésérõl Mourinhóval: “Ez normális, beszélünk egymással, de ez csak ránk tartozik. Nagyon jó a kapcsolatunk, jó edzõ és sikeres.”

Forrás: Marca, realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK