Mourinho: Oly igazságosak vagyunk, hogy hagytuk Lewandowskit négy gólt rúgni

A portugál edzõ elmondta, hogyan kell játszania a Madridnak a németek ellen. Állítja, hogy amennyiben csapata úgy játszik, ahogy Dortmundban, akkor kár álmodozni a továbbjutásról. Sergio Ramos, a Real Madrid második számú kapitánya is részletesen elemezte a Borussia elleni visszavágót.

Mourinho

„Juanito szelleme” lehet a siker kulcsa: “Mindannyian tudjuk, mit jelent „Juanito szelleme” (Juanito 1977-87-ig játszott a Real Madridban, és ez idõ alatt nem kevésszer lehetetlennek tûnõ hátrányból tudott fordítani a Real az õ góljainak köszönhetõen. Ezért kerül elõ mindig a neve, mikor a Madridnak egy elképesztõ fordításra van szüksége. Sokak számára Juanito neve jelenti mindazt, amit a Real Madrid reprezentál már több mint száz éve a futball világában – a szerk.). Az összes történelmi pillanatot tiszteletben kell tartani, és én nagyon is tisztelem õket. Ami a Madrid esélyeit illeti a döntõbe jutáshoz, én nem ezt az utat szeretném választani. Adott egy hatalmasnak számító 4-1-es differencia az elsõ mérkõzés után, és baj lenne a statisztikákból erõt merítenünk.

A múlt heti mérkõzés utáni megbeszélésükön megvitatták a mérkõzés kimenetelét, vagy motiválta a játékosait? A Dortmund elleni meccs után a sajtókonferencián mindenki azt akarta, hogy motiváljam a játékosaimat a visszavágóra. Csakhogy akkor még nem voltam olyan állapotban, azonban pár nap elteltével megbeszéltem velük, amit kellett.

A szurkolók hisznek benne, hogy Mourinho lehet az edzõ, aki sikerre tudja vinni a Real Madridot a 10. Bajnokok Ligája trófeájáért folytatott harcban. A holnapi élet-halál meccs lesz az ön számára? “Ha a Madrid továbbjut, az a csapat érdeme lesz. Ha elbukunk, az pedig az én hibám. Én nyugodt vagyok, mert tudom, hogy ennek így kell lennie. A 100 pontos bajnoki siker a Real nevéhez köthetõ. Ha holnap sikerül megfordítanunk a párharcot, az szintén a Madrid érdeme lesz, ha nem, akkor egyedül én leszek hibás.”

Kezdõ csapatról: “Miért próbálnám tagadni, ami mindenki számára világos? Dortmundban Di Maríát leszámítva egyértelmû volt, kik fognak pályára lépni. De a holnapi mérkõzés más lesz. Elképzelhetõ, hogy be kell vetnünk olyan játékosokat, akik normális esetben nem feltétlenül képeznék a kezdõ 11 részét. Cristiano jól van, Arbeloa sérült, ahogy Marcelo is. A többiek mind bevethetõek.”

Szóváltása Klopp-pal: “Nem attól függ a jövõm, hogy mi történik holnap. Az emberek elhiszik, amit az újságokban leírnak, ahelyett, hogy Klopp szavaiból a valóságot akarnák kiolvasni. Én semmi olyat nem mondtam, amit az újságok megjelentettek.

A párharc megfordításáról: “Ez egy 90 perces csata, és mi 1-4-rõl indulunk. Másfél óránk van fordítani, és a futball az a sport, ahol ez lehetséges. Katasztrofálisan játszottunk Dormuntban, és ha kedden hasonlóan gyengék leszünk, akkor kár álmodozni a továbbjutásról. Minden játékosom készen áll, mindenki jól érzi magát, és hisz a továbbjutásban, és ez magabiztosságot ad nekem is, hogy kézben tudjam tartani ezt a nehéz mérkõzést. Ettõl én magam is elhiszem, hogy nem lehetetlen elérnünk a döntõt. Ma olvastam egy olyan ember véleményét, kinek a nevét tisztelet övezi a futballvilágban, és õ beszélt arról, hogy szerinte mi igazságos, és mi nem. Három éve mondtam valami hasonlót én is, és jól megjártam. Az én csapatom nagyon is igazságos. Olyannyira tiszta és ártatlan, hogy hagyta Lewandowskit négy gólt rúgni, anélkül, hogy egyszer is szabálytalankodtak volna ellene, miközben Cristianót faultolták nagyjából ötször az elsõ tíz percben. A csapatomtól agressziót várok. Azt mondták, a szombati derbi unalmas volt. Erre én azt mondom, legalább agresszívek voltunk, és úgy küzdöttünk, mint egy csapat.”

Bízik a csodában? “Megpróbálunk majd mindent, hogy gólt szerezzünk. Ha rúgunk egyet, utána meg kell tennünk mindent még kettõért. Ha az állás 2-1, akkor még kettõ kell ahhoz, hogy hosszabbítás legyen. De ha úgy játszunk, ahogy Dortmundban, akkor nincs esélyünk. Ha úgy állunk hozzá, mint egy nagy meccshez, amit meg tudunk nyerni, akkor elérhetjük az álmainkat. A futballban bármi megtörténhet.”

Sergio Ramos

A szurkolókkal való incidens a repülõtéren: “Akár jól játszunk, akár rosszul, nem helyénvaló sértegetni minket. Volt néhány fickó, akik túl sokat ittak, és elkezdtek inzultálni minket. Mondtak néhány kellemetlen dolgot, én pedig csak annyit mondtam nekik, hogy nyugodjanak meg.”

Csapatmorál: “Bosszút akarunk állni azért, ami Dortmundban történt. Ez élet-halál kérdése számunkra és szurkolóink számára is. Alig várjuk, hogy elkezdõdjön a mérkõzés. Mindannyian a javunkra akarjuk fordítani az eredményt.”

Mourinho azt mondta, hogy ami számít, az a futball és nem az, hogy hogyan motiválták a játékosokat: “Igaza van. Ami igazán számít, az a futball. Az, hogy mi játszunk otthon, elõnyt jelent számunkra, és tudjuk, hogy a szurkolóink egész végig mögöttünk lesznek. Azonban érezhetjük, hogy mindez semmit sem jelent, ha nem koncentrálunk a játékra.”

A szurkolók szerepe a játékban: “Reméljük, hogy bátorítani fognak minket, és õk is olyan izgatottak az elõdöntõvel kapcsolatban, mint mi. Akkor is, ha az eddigi eredményeink elég gyengék, a helyünk a döntõben pedig nem biztos. Ez egy nagyon különleges pillanat nekünk. Reméljük, hogy felforrósítják majd a hangulatot az elsõ pillanattól kezdve. Bármi megtörténhet, de szívünk-lelkünk beleadjuk majd a játékba.”

A Borussia Dortmundról: “Õk egy nagyszerû csapat, és ezt meg is mutatták a szezon során. A sikerük titka a csapatmunka, ez az, amivel ilyen jó eredményt értek el. Nem szabad elfelejtenünk, hogy bármikor képesek gólt szerezni, ami megnehezítené számunkra a mérkõzést. Nehéz lesz, de ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor le kell gyõznünk a legjobbakat is.”

Mourinho úgy jellemezte a csapatot Dortmundban, hogy ártatlan: “Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Az õ tudása a futballban mérhetetlen, nagyon kevesen tudnak annyit a játékról, mint õ. Az, hogy ártatlannak hív minket, nem fáj annyira, mint az eredmény, amit a múlt héten értünk el.”

Te leszel az elsõ, aki megkezdi a madridi csatakiáltást? “Mindenkinek megvan a saját módja, hogy hogyan néz szembe egy ilyen meccsel. Nem azért ülök itt, hogy érmeket akasszanak a nyakamba. A múlt heti esemény után a játékosoknak össze kellett ülniük, hogy nyíltan és tisztán átbeszéljék a történteket.”


 

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK