2018. április 24., kedd

Cheryshev: Üdvözlöm a magyar madridistákat!

  • D. Márk Sebastian (elcubano) , Gy. András
  • 2013.05.27. 12:38
A Real Madrid 2012-ben minden külföldi egyesületet, aki képviseltette magát a klub által szervezett egyesületi napon, egy különleges zászlóval lepett meg. Az ajándékot az egyesületek képviselõinek a Real Madrid Castilla egy-egy játékosa adhatta át. A Pena Madridista Húngara esetében Denis Cheryshev volt az ajándékozó, ezért is döntöttünk úgy, hogy megpróbálunk összehozni vele egy személyes interjút, ami végül a Real Madrid engedélyével létre is jöhetett.

A beszélgetésre a Real Madrid edzõközpontjában, Valdebebasban került sor, ahol elõször a Castilla sajtó igazgatója fogadta Dévai Márk Sebastiant, az egyesületünk elnökét, hogy körbevezesse a központban, és megmutassa neki, hogy a szerencsés kiválasztottak milyen körülmények között csiszolgathatják tehetségüket. Az edzõtermek, medencék, öltözõk megtekintése és egy rövid beszélgetés után egy terembe érkeztek, ahol már várta õket Denis.

Az interjú nagyon jó hangulatban zajlott, és a Castilla játékosa sok érdekességet is elárult magáról. Elmondta például, hogy miért volt igazán különleges számára az elsõ gólja a Real Madrid elsõ számú csapatánál, milyen volt a találkozása Fabio Capellóval az orosz válogatottban, illetve amit nagyon kevesen tudnak: miért is választotta a 17-es mezt.

Szia Denis! Köszönjük szépen, hogy idõt szakítottál ránk. Nem is rabolnám sokáig az idõdet, bele is vágnék a közepébe.
Szia! Rendben, vágjunk bele!

Mit jelent számodra az, hogy a Real Madrid mezét viselheted?
Ez egy különleges érzés, egyben pedig nagy megtiszteltetés, hiszen nagyon kevesen jutnak el idáig. Azokba, akik kiskoruk óta itt játszanak, a Real Madrid beleneveli a klub értékeit, illetve megtanítja õket arra, hogy milyen fontos és komoly dolog egy ekkora intézmény tagjának lenni. Ennek a hatalmas klubnak köszönhetjük, hogy mi is idáig jutottunk. Egyedülálló infrastruktúrája és magas szintû edzõi stábja lehetõvé teszi számunkra, hogy a legjobb körülmények között tudjunk fejlõdni.

Te is egészen fiatalon kerültél a Real Madridhoz, ugye?
Igen. 11 éves korom óta, vagyis már több mint 10 éve vagyok itt.

Milyen az élet Valdebebasban egy Castilla játékos számára?
Mint minden más csapatnál, mi is délelõtt kezdjük az edzéseket, bemelegítéssel, majd labdás gyakorlatokkal. A csapatban jó a hangulat, nagyon jól kijövünk egymással, és a pályán kívül is barátok vagyunk, ami szerintem rendkívül fontos ahhoz, hogy egységes csapat legyünk.

Van valamilyen szokásotok a meccsek elõtt vagy után?
A meccsek elõtt olyan zenét szoktunk hallgatni, ami motivál minket. Jesé és Tomás Mejías a zenefelelõsök. A meccsek után pedig az eredménytõl függ, hogy mit teszünk. Ha jól játszottunk és nyerünk, akkor ünnepelni szoktunk az öltözõben.

A tavalyi feljutásotok után is biztosan nagy volt az öröm és az ünneplés.
Igen, megadtuk a módját! Három-négy napig tartó ünneplés volt. Soha nem fogjuk elfelejteni azt az örömöt, amit akkor éreztünk.

Mit éreztél, amikor elõször játszottál az elsõ csapattal, illetve amikor az elsõ gólodat lõtted?
Nagyon izgatott voltam, hiszen minden utánpótlás-játékos álma az, hogy az elsõ csapatban játszhasson. Ilyenkor tudod magad felmérni, ilyenkor láthatod, hogy valójában hol is tartasz. Az elsõ gólomat a Real Oviedo ellen lõttem, ami számomra azért is volt különleges, mert a Real Madrid elõtt a Sporting Gijónban játszottam, akkoriban pedig ez a csapat volt az elsõ számú riválisunk.

Te vagy az elsõ orosz játékos, aki debütálhatott a Real Madridban.
Igen, így van. Úttörõnek számítok! (nevet)

Hogy látod a jövõdet a Real Madridnál?
Nos, ez egy elég kényes kérdés… Természetesen az álmom az, hogy valamikor bekerüljek az elsõ csapatba, de ez jelenleg elég nehéznek tûnik. A Castillánál viszont már kezdem kinõni magam. Egyelõre még nem tudom, hogy mit hoz a jövõ.

Mi a véleményed az edzõtökrõl, Alberto Torilról? Milyen a kapcsolat közte és a játékosok között?
Nagyon közvetlen ember, kiváló edzõnek tartom. Elég teret hagy nekünk, ami szerintem fontos egy játékos fejlõdése szempontjából, emellett pedig arra is odafigyel, hogy mindig jó legyen a hangulat a csapaton belül. Nagyon elégedettek vagyunk vele, reméljük, hogy még sokáig velünk lesz, illetve egyszer felkerül az elsõ csapathoz is.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület elnökeként kötelességem megkérdezni, hogy mit tudsz a Real Madrid egyik legendájáról, Puskás „Pancho” Ferencrõl?
Az igazat megvallva nem túl sokat. „Cañocito Pum” volt az egyik beceneve, illetve rengeteg gólt lõtt a Real Madridnál. Nagy becsben tartják itt a nevét. Mindig hallani róla, amikor például Ronaldo megdönti valamelyik hihetetlen rekordját. Illetve azt is tudom, hogy a FIFA róla nevezte el a legszebb gólnak járó díjat.

Akkor most térjünk át az orosz válogatottra. Mit éreztél, amikor elõször behívtak?
Pontosan emlékszem arra a november 14-ére. Nagyon meglepõdtem, mivel egyáltalán nem számítottam a dologra, hiszen akkoriban az U21-es válogatott tagja voltam. Természetesen nagyon örültem neki. A legnagyobb öröm az volt, hogy a mester be is állított az Egyesült Államok elleni barátságos meccsen. Jól is ment a játék, majdnem betaláltam. Bízom benne, hogy a jövõben ismét be fognak hívni.

Mi a véleményed Fabio Capellóról, az orosz válogatott jelenlegi edzõjérõl?
Sokat beszélgettem vele, és mivel eléggé jól beszéli a spanyolt, tolmács nélkül is tudtunk kommunikálni. Számomra pozitív csalódás volt, mivel egy rendkívül közvetlen, segítõkész, rendes ember. Egyáltalán nem olyan szigorú, mint ahogy beállítják. Folyamatosan segített az edzéseken, mindig elmagyarázta, hogy mit és hogy kellene csinálnom ahhoz, hogy eredményesebb legyek.

Beszélgettetek a Real Madridról is?
Igen, persze. Érdeklõdött a játékosok és az edzõi stáb hogyléte felõl, illetve üdvözletét küldte mindenkinek. Engem pedig bíztatott, hogy legyek kitartó, illetve soha ne adjam fel az álmom az elsõ csapatba kerülésrõl.

Milyennek látod az orosz válogatottat most, a brazíliai világbajnokság elõtt?
Úgy gondolom, hogy Capello érkezése óta elég sokat javultunk, fõleg védekezésben. Már nem kapunk annyi gólt, mint elõtte. Vezetjük a selejtezõ csoportunkat is, ami úgy gondolom, önmagáért beszél. Optimisták vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy ki fogunk jutni Brazíliába, és reméljük, hogy szép eredményeket érünk majd el.

Ha a mostani tornán még nem is, a következõ, 2018-as oroszországi tornán már alapembere lehetsz a válogatottnak.
(nevet) Azért ne haladjunk ennyire elõre, de erre törekszem, ezért dolgozom. A 2018-as világbajnokság különleges élmény lesz számunkra, mivel házigazdaként veszünk majd részt rajta.

Beszéljünk egy kicsit a magánéletedrõl. Mióta élsz Spanyolországban?
Oroszországban születtem, de már ötéves koromban Gijónba költöztünk, mivel édesapámat leszerzõdtette a Sporting Gijón a kilencvenes évek közepén. Õ is futballista volt, akárcsak én. Tizenegy éves voltam, amikor Madridba jöttünk.

Vannak testvéreid?
Igen, van egy 12 éves öcsém.

Õ is focizik?
Egyelõre csak az iskolai csapatban játszik, de úgy gondolom, hogy nagyon szépen fejlõdik, és ha egy kicsit komolyabban is veszi a játékot, akkor akár messzebb is juthat.

Szeretsz Spanyolországban élni?
Igen, imádom ezt az országot. Eddigi életem nagy részét itt töltöttem, otthonomnak tekintem Madridot. Ha Isten is úgy akarja, akkor idõsebb koromban is itt fogok élni.

Hol élnél még szívesen?
Két helyen. Az egyik New York, azon belül Manhattan, ami teljesen lenyûgözött. Illetve szívesen élnék Törökországban, Isztambulban. Van valami különleges abban a városban, ami vonz.


“Létesítményünk alapjai olyan szilárdak, mint a Real Madrid szurkolóinak hite. Ez az intézmény tiszteli a múltat, tanul a jelenbõl és elkötelezett a jövõ iránt.”

Milyen a kapcsolatod az édesapáddal? Sokat segített a karriered során a fejlõdésedben?
Nagyon jó a kapcsolatunk, jelenleg is a családommal élek. Természetesen sokat segített, mindig jó tanácsokkal látott el. Amikor hullámvölgybe kerültem és a dolgaim nem úgy alakultak, ahogy szerettem volna, mindig mellettem volt, és mivel focizott, pontosan tudta, hogy segítsen át ezeken az idõszakokon. Nagyon hálás vagyok neki ezért. Miatta is tartok most itt.

Mit csinálnál, ha nem focista lennél?
Világ életemben focizni akartam. Mikor az iskolában a tanárok megkérdezték tõlem, hogy mi szeretnék lenni, mindig azt válaszoltam, hogy focista.

De ha egyszer ne adj Isten úgy alakulna, hogy nem focizhatsz többet, akkor mit csinálnál?
Mindenképp valami labdarúgással kapcsolatos dolgot. Szívesen lennék mondjuk sportpszichológus.

Vannak hobbijaid?
Átlagos srácnak tartom magam, szeretek moziba járni, zenét hallgatni, barátokkal lógni.

Hogy állsz a tanulással?
Jelenleg az I.N.E.F. (Facultad de Ciencias de la Actividad Física y del Deporte – testnevelési fõiskola Madridban. A szerk.) hallgatója vagyok. Szinte minden délután bent vagyok, nagyon élvezem. Szívesen tanulnék még mást is, de arra már nem jut idõm.

Ismered Magyarországot? Esetleg jártál már ott?
Még nem, de már nagyon sokat hallottam róla, és egyszer majd szeretnék elmenni.

Mindenképp értesíts minket, ha így lesz!
Rendben, szólni fogok! (nevet)

Befejezésképp pedig szeretnék néhány rövid kérdést feltenni, amelyekre neked gyors választ kell adnod. Kezdhetjük?
Mehet!

Kedvenc ételed?
Pizza.

Együttesed?
Imagine Dragons.

Országod?
Spanyolország.

Városod?
Madrid.

Kocsid?
A jelenlegi kocsim, egy Audi A7.

Filmed?
Az élet szép.

Könyved?
Paulo Coelho: Az alkimista.

Csapatod?
(nevet) Real Madrid, mi más!

Játékosod?
Ruud van Nistelrooy. Számomra õ egy követendõ példakép. Amikor volt egy hosszabb, hat hónapig tartó sérülésem, õ is épp sérült volt, és együtt végeztük a rehabilitációs gyakorlatokat. Sokat beszélgettünk, nagyon jóban lettünk. Amikor õ már felépült, nekem pedig tovább kellett dolgoznom, mindig benézett hozzám az edzések után, és az állapotomról érdeklõdött. Nagyon jó véleménnyel vagyok róla. Miatta választottam a 17-es számú mezt is, ezt pedig nagyon kevesen tudják.

Úgy gondolom, ez a tökéletes végszó. Denis, minden magyar madridista nevében nagyon szépen köszönöm, hogy rendelkezésünkre álltál, további sok sikert kívánok neked!
Köszönöm szépen. Én pedig ezúton üdvözlöm a penamadrista.hu olvasóit!


Hozzászólások

Tabella