Mourinho: A lapok hazugságot állítottak Casillasról

José Mourinho egy televíziós mûsorban elmondta annak okát, hogy miért nem játszott Iker Casillas az Osasuna elleni mérkõzésen. A portugál szerint az újságok szándékosan állítottak valótlanságot, hogy borzolják a kedélyeket.

Nem valami jó befejezés ez, nem igaz? Mit gondolt a ma reggeli címlapokról? [A lapok Casillas szándékos mellõzésérõl szóltak.]
Mit gondoltam? Úgy gondolom, hogy rosszindulatú hazugság az összes. Ha minden olyan hazugságot cáfolnom kellene, amiket leírnak, nem maradna idõm másra, de ez most az utolsó lehetõség. Most beszélek utoljára a Madridról, és nyilvánvalóan utoljára beszélek a Real Madrid edzõjeként. Tehát most ez a legkevesebb, amit megtehetek.

Azok a játékosok, akiket nem hívtunk be a mérkõzésre, azért maradtak ki, mert vagy az orvosi stáb nyilvánította õket sérültnek, vagy õk maguk döntöttek úgy, hogy nincsenek játékra kész állapotban. Marcelo Brazíliában van a válogatottal. Varane és Diego López sérült, ahogy mindenki tudja. Sergio Ramos is problémákkal küzdött mostanában. Kaká térdével voltak gondok a héten, ami reméljük, hogy nem komoly. Aztán ott van Pepe, Cristiano és Casillas, akik hátfájással küzdenek. Ezen a héten nem tudtak rendesen dolgozni. A játékosok maguk döntöttek úgy, hogy nincsenek bevethetõ állapotban. Ezért nem voltak a keretben.

A címlapok szerint meg akartam alázni valakit, de ez nem igaz, bár megértem, hogy miért csinálják ezt. Most beszélek utoljára úgy, hogy büszkén viselem ezt a címert a pólómon, ezután vége. Lezárul egy korszak, de mind a Madridnak, mind pedig nekem kezdõdik egy új. A legjobbakat kívánom a Real Madridnak.

Miért nem adott ki sajtóközleményt azzal kapcsolatban, hogy Casillas nem bevethetõ, hogy elkerülje ezt a helyzetet?
Nem tettem, mert teljesen normális, hogy nem számolunk be a játékosok egészségi állapotáról. Szerintem akkor, ha az emberek jóhiszemûek, ez magától értetõdõ, és meg tudják írni az igazságot. Lényegében úgy gondolom, hogy az emberek, akik leírták ezeket a sorokat, pontosan tudták, hogy Casillas nem edzett már két hete, ami köztudott tény. Számomra tehát egyértelmû a szándék. Most mindennek vége. Azt hiszem, hogy a Real Madrid számára az a fontos, hogy a jövõbe tekintsen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK