Mourinho: Cristiano nem hallgatott rám

A Real Madrid korábbi trénere még az Osasuna elleni mérkõzés elõtt nyilatkozott egy madridi televíziós mûsornak, amibõl most néhány újabb részlet látott napvilágot. A tréner beszélt Cristiano Ronaldóról, Pepérõl és Ancelottiról.

„Cristianónak volt három fantasztikus szezonja, mindhárom az én irányításom alatt. Nem tudom, hogy ezek voltak-e a legjobb évei, mivel az utolsó manchesteri szezonja is kitûnõ volt, de errõl talán õ tudna többet mondani. Kitaláltunk egy remek taktikát arra, hogy gólokat lõhessen és kihozhassa magából a maximumot, és csak egyetlen problémám volt vele, egy taktikai probléma. Egyszerûen nem fogadta el a szavaimat. Lehet, hogy õ mindent tud, és azt gondolja, hogy az edzõk már nem tudnak segíteni neki. De nincs probléma. Nem játszott az utolsó meccseken, de bízom a játékosok szavaiban, akik azt mondják, hogy sérültek.”

„Nem kell köszönetet mondanom a játékosoknak, ahogy a klubnak sem kell köszönetet mondania nekem. Mindannyian a munkánkat végezzük.”

„Nem tudom, hogy Pepe elárult-e engem, vagy nem. Ez egy jó kérdés, amit neki kellene feltenniük. Fél lábbal már kint volt a Real Madridból, sokszor játszattam, hozzásegítettem egy jó szerzõdéshez és a maradáshoz, majd egy sérülés miatt kikerült a csapatból. Egy kölyök, aki 10, 11 vagy 12 évvel fiatalabb nála, elkezdett játszani, és ez a kölyök megérdemelte a játéklehetõséget. Úgy gondolom, Pepe nem kezelte jól ezt a helyzetet. Aztán hirtelen azok az emberek, akik korábban gyilkosnak nevezték és a legrosszabb dolgokat mondták rá, elkezdték védeni. Örülök neki, a Real Madrid kiváló játékosa, megérdemli a támogatást, amit kap.”

„Ha egyszer valaki felhívna, amíg még edzõ vagyok, akkor támadásnak venném, ha békéltetõnek neveznének. Carlo egyáltalán nem érdemli meg, hogy már az érkezése elõtt inzultálják, és remélem, hogy meg fogja kapni a támogatást, ami jár neki. A következõ edzõ, legyen Ancelotti, vagy bárki, el tudja majd mondani, hogy milyen állapotban találta a klubot, a fájlokat a számítógépeken, mindent. Nem vírusosak. Ugyanúgy vannak, ahogy hagyom õket.”

„A karrieremnek nem lett volna értelme, ha nem edzhetem ezt a klubot. Büszke vagyok erre.”

„A családom tele van bajnokokkal. Városról-városra költöznek miattam a gyerekeim ebben a korban. Ha nem lennének bajnokok, nem lehetne ilyen karrierem. Ezért mondom, hogy õk a bajnokok.”

Forrás: Punto Pelota
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK