Ancelotti legfõbb feladatai

Carlo Ancelotti épphogy megérkezett a Real Madridhoz, máris számos feladattal találhatja szemben magát. Megpróbáljuk most összegyûjteni ezek közül a legfontosabbakat.

1. Feszültség csökkentése
A Real Madrid újdonsült menedzserének béketeremtõ készsége kerül próbatételre legelõször. Mourinho egy megosztott öltözõt hagyott maga után. A szurkolótábor egyik fele a portugál trénert támogatta, míg a másik ellene volt. Az olasz edzõ feladata lesz tehát az öltözõi egyensúly megteremtése, valamint a szurkolók újbóli egységesítése.

2. A keret meghatározása
Ez talán az egyik legfontosabb feladat, ami Ancelottira vár. Döntenie kell arról, hogy kik távozzanak, valamint meg kell határozni az érkezõk személyét. Fontos lenne az elõszezon kezdetéig lezárni ezt az ügyet, így az olasznak alig több, mint két hete maradt a keret véglegesítésére. Reméljük sikerül nyélbe ütni az üzleteket idõben, hogy a következõ szezon teljes kerete együtt készülhessen a bajnoki rajtra.

3. Higuaín és Kaká jövõje
Az elõzõ pontban rávilágítottunk arra, mennyire fontos a keretet idõben kialakítani. Ehhez mihamarabb tisztázni kell az argentin támadó, valamint a brazil középpályás jövõjét. Úgy tûnik, Higuaín és a Real Madrid útjai hamarosan különválnak, de a korábbi aranylabdás jövõje erõsen kérdéses. Ancelotti vezetése alatt lett belõle a világ legjobb futballistája, de most már erõsen túl van a zeniten. A döntés Carlo kezében van.

4. Az új igazolások kiválasztása
Carlo Ancelotti tüzetesen át fogja vizsgálni a csapatot, amint beleveti magát a munkába. Ezután kérhet Florentino Péreztõl az általa felépíteni kívánt csapathoz újabb fontos kiegészítõket. Ilyen lehet egy középsõ középpályás Xabi Alonso mellé (vagy helyett?), esetleg egy támadó, aki Higuaín helyét töltheti be a csapatban, amennyiben a tréner úgy dönt, hogy a Morata-Benzema páros nem elegendõ.

5. Cristiano Ronaldo és Xabi Alonso szerzõdésének megújítása

A portugál támadó szerzõdésének meghosszabbítása talán a legfontosabb feladat az új csapat felépítése során, hiszen ha sikerülne hosszútávon megállapodni vele, akkor az olasz köré tudná építeni csapatát. Alonso szerzõdésébõl még egy év van hátra, de az õ esete más, mint a portugálé. A hosszabbításról egy ideig folytak a tárgyalások, azonban a közelmúltban ezek megrekedtek. Carlo Ancelotti feladata eldönteni, hogy Alonsóra szükség van-e hosszabb távon, hiszen a spanyol sem fiatalodik, novemberben 32 éves lesz.

6. Diego López vagy Iker Casillas? Pepe vagy Varane?
Mourinho úgy távozott, hogy vitákat hagyott maga után a két posztot illetõen. Bár Pepe és Varane helyzete talán nem is annyira kérdéses, hiszen Pepe elérte már fejlõdése csúcsát, míg Varane fiatal, fejlõdõképes, ereje teljében lévõ középhátvéd, aki fontos építõeleme lehet hosszútávon Ancelotti csapatának. Az elõzõ szezonban viszont a kapusposzt okozta a legtöbb vitát, hiszen Mourinho padra ültette a csapat ikonját és élõ legendáját, Iker Casillast egy sérülést követõen. Helyét az a Diego López vette át, aki remekül helyettesítette a kapitányt, megállta a helyét a legnehezebb helyzetekben is. Ancelottinak nem lesz könnyû dolga, és Diego López bravúrjait látva az elõzõ szezonban bebizonyosodott, hogy két remek kapus áll majd rendelkezésére.

7. Szemrevaló játékstílus kialakítása
Ancelottitól azt várják, hogy egy offenzív csapatot hozzon létre, amelyik nagymértékben támaszkodik a fiatal tehetségekre. Ha hinni lehet az elõzetes híreknek, eleget is fog tenni ennek a kérésnek, hiszen úgy tûnik, hogy az olasz számol az utánpótlásbázis két fiatal tehetségével, Jesével és Moratával.

8. A Tizedik:
A legnagyobb kihívás. Minden Madridista vágya. Nem hazudunk, ha azt állítjuk, hogy Ancelotti kudarca vagy sikere attól függ majd, hogy megnyeri-e a tizedik Bajnokok Ligája trófeát, vagy sem.


 

Forrás: Marca, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK