Mourinho nem engedte, hogy Kaká európai élcsapathoz igazoljon

Az AS meglepõ hírt közölt a napokban. A lap Kakához közeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy José Mourinho azért nem engedte el a brazil játékost a Milanba vagy a Manchesterbe, mert bár õ nem számolt vele, de azt sem akarta, hogy újra sikeres legyen Európában. Hogy ebbõl mi igaz, azt vélhetõen sosem fogjuk megtudni, mindenesetre elgondolkodtató a történet.

Kaká frusztrált. Jelenleg Kínában tartózkodik, ahol a szponzorai által szervezett promóciós eseményeken vesz részt, de mielõbb szeretne visszatérni Madridba, hogy szemtõl szemben beszéljen Carlo Ancelottival. Szeretne a Madridnál maradni, mivel úgy érzi, hogy Mourinho nem a fizikai állapota vagy technikai tudása miatt dobta félre az elõzõ szezonban.

A játékoshoz közeli források az AS-nak elmondták: „Mourinho nem akarta, hogy a klubnál legyen, vésztartalékként számolt vele, de félt elengedni egy nagyobb európai klubhoz, nehogy ott sikeres lehessen. Oroszországba vagy Kínába akarta eladni, de Kaká nem akart oda menni.”

A lap forrása szerint Kaká az egész szezonban kiváló fizikai állapotban volt, kétségbeesetten akart játszani, de úgy érezte, hogy a klub kiközösítette.

„Sosem volt igazi harc vagy incidens Kaká és Mou között, de a kapcsolatuk egyáltalán nem volt jó.” – mondta egy másik, a játékoshoz közel álló forrás.

„A Madrid két ajánlatot is kapott nagy kluboktól, az egyiket Angliából, a másikat Olaszországból, de Mou mindkettõre nemet mondott.” – tette hozzá.

Az ajánlatok az elõzõ szezon kezdete elõtt érkeztek be, az egyik az AC Milantól, a másik pedig a Manchester Unitedtõl. De Mourinho visszautasította azokat, mivel úgy gondolta, hogy ha Kaká elhagyja a Madridot, akkor Európától távol kell játszania.

Kaká kínai és orosz kluboktól is kapott ajánlatokat, amelyek magasabb fizetéssel jártak volna számára, mint amennyit Madridban keres. De a játékos célja mindig az volt, hogy egy európai élcsapatban legyen sikeres, mert így esélye van a brazil válogatottba kerülésre a 2014-es labdarúgó világbajnokság elõtt.

„Kizárólag a sport motiválja.” – mondja a forrás.

„Esélyt akart kapni arra, hogy bizonyíthasson a világ legjobb klubjában, Mourinho pedig nem adta ezt meg neki.”

„Ha a motivációja pénzügyi jellegû lenne, akkor már most is Spanyolországtól távol játszana.”

Kaká az irányú törekvése, hogy a Madridban legyen sikeres, Ancelotti érkezésével csak felerõsödött.

A brazil tudja, hogy az Ancelottival ápolt remek kapcsolata semmire nem garancia, de biztos abban, hogy az olasz szakember legalább egy esélyt ad neki arra, hogy bizonyíthasson és harcolhasson a helyéért a csapatban.

A forrás Kaká állapotáról is említést tett: „Kaká tavaly óta jó formában van, nincsenek fájdalmai és nem felejtette el, hogyan kell futballozni. Rendkívül motivált.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK