Balhés csatárt igazolna a Real Madrid

Több világsztár neve is felmerült különbözõ lapokban azt illetõen, hogy a következõ szezonra kivel erõsítene csatárposzton a Madrid. Nos, ezek közül Falcao már a Monacóba igazolt, Cavani pedig a PSG-t választotta. Napjainkban nem futkosnak tömegével világklasszis támadók a futballpályákon, így a lehetõségek egyre csökkennek. Az AS szerint a legvalószínûbb és egyben legracionálisabb döntés Luis Suárez, vagy Zlatan Ibrahimovic megszerzése lenne.

Az elõzõ szezonban Higuaín 18 gólt lõtt, a másik támadó, Benzema, 20-at – ez pedig igen nagy különbség Cristiano Ronaldóhoz képest, aki a 2012/13-as szezonban 55 gólig jutott. Higuaín és Benzema együtt nem tudta elérni ezt a számot az elmúlt négy évben, és El Pipita most menni akar.

Márpedig, ha Higuaín megy, a blancóknak muszáj igazolniuk egy csatárt, és úgy áll, most két lehetõség közül választhatnak: Luis Suárez vagy Zlatan Ibrahimovic lesz a befutó. Suárez a The Sun-nak adott interjújában elmondta: „A szívem a Liverpoolé, és ezt senki sem vonja kétségbe, ugyanakkor egy olyan ajánlattal, amely a karrieremet elõre vinné, muszáj élnem.” Az uruguayi egyébiránt kiváló szezont zárt Angliában, 44 mérkõzésen 30 gólt szerzett. Ráadásul csak 26 éves, ezért akár hosszútávon is lehet vele számolni a Real támadósorában. Ezen kívül külön érdekessége a Suárez-történetnek, hogy amennyiben Spanyolországba igazolna, megúszná tízmeccses eltiltását, amit az angol szövetségtõl kapott, amiért áprilisban egy bajnokin beleharapott a Chelsea védõje, Braniszlav Ivanovics karjába. Természetesen az ügy óriási port kavart, de nem ez volt az elsõ ilyen eset. 2010-ben, még az Ajax színeiben, egy holland bajnokin harapta meg Otman Bakkal vállát, de olyan is elõfordult már, hogy egyszerûen felpofozta ellenfelét, aki átkarolta a szögletrúgás közben. Az effajta agresszív viselkedés mellett arról is híres, hogy néha kivételesen durván odatalpal, amikor a labda már nincs is a közelben, illetve gyakorta dobja fel magát, színészkedik meccs közben. Mikor pedig már az egész internet tele lett a róla készült vicces képekkel, melyeken szájkosárban, vagy éppen búvárruhában ábrázolják (az angol ‘dive’ szó búvárkodást és mûesést is jelent – a szerk.), igen stílusosan válaszolt a rajta gúnyolódóknak (videó). 

Suárez értéke 40 millió euró, és tekintettel arra, hogy a Real már befektetett 80 milliót új igazolásokba, az olcsóbb Ibrahimovic kedvezõbb lehetõség lenne a klub számára. Továbbá az új tréner, Carlo Ancelotti dolgozott már korábban együtt a svéddel, így pontosan tudja, mit hozna a klub számára a 31 éves támadó. Ibra 35 gólt lõtt a legutóbbi két idényben egyaránt, (ez mindössze hárommal kevesebb, mint Higuaín és Benzema idei góljai összesen). Ibrahimovicnak két év van még a szerzõdésébõl a PSG-nél, ahova 21 millióért érkezett 2012-ben. A csatár szívesen követné Ancelottit Mardidba, mivel frusztrálja a párizsiak legújabb igazolása, Edinson Cavani, akinek érkezésével már nem õ lenne a legnagyobb sztár, és ez az õ köztudottan nagy egóját nyilvánvalóan sérti. A hírek szerint a francia klub kész is tárgyalni a támadó ügyében. Mindazonáltal, mint ismeretes, Ibrának sem kell a szomszédba mennie egy kis agresszióért. Suárezhez hasonlóan temérdek durvaság tarkítja futball-karrierjét, melyek közül sokat mindenki szeme láttára, a pályán produkált, de jó néhány deviáns cselekedetére derített fényt a két éve megjelent önéletrajzi könyvében, amibõl az is kiderül, hogy ezeket nem szégyelli, sõt, büszke rájuk. Az egyik legdurvább eset, amikor vasrúddal támadt Guardiolára, még a Barcelonában. “Teljesen megõrültem, ordítani kezdtem vele.” – írja a könyvében. – “Nincs vér a pucádban! Összesz**rod magad, ha meglátod Mourinhót! Folyton csak Messi se**ét nyalod! Aztán találtam egy háromméteres vasrudat, és addig ütöttem vele a padlót, míg a rúd darabokra nem tört. Guardiola nem érzékelte a veszélyt, pedig közel állt ahhoz, hogy agyonüssem. Végül szó nélkül összeszedte a vasrúd darabjait.”

Suáreznek még három év van hátra a szerzõdésébõl. A Liverpool indonéziai útja során, az angolok menedzsere, Brendan Rodgers megerõsítette: „Érkezett egy ajánlat Suárezért, de ez meg sem közelítette azt az árat, amit valójában megérne, hiszen õ az egyik legjobb támadó jelenleg a piacon.” Ez az ajánlat állítólag az Arsenaltól érkezett. Most itt a lehetõség a Real elõtt, hogy leüljön tárgyalni a Liverpoollal, és akár bevonják az üzletbe Higuaínt is, amivel csökkenthetnék az uruguayi vételárát, ami a hírek szerint így már csak 12 millió euró lenne. Az AS állítja, nem véletlenül vár ki a Real Higuaín eladásával.

Forrás: AS, Dailymail, Skysports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK