Ancelotti: Miért kell Bale-rõl beszélni? (mérkõzés utáni nyilatkozatok)

A Real Madrid utolsó felkészülési mérkõzésén 3-0 arányban gyõzte le a szebb napokat is megélt Internazionale csapatát. A találkozó után többek közt a spanyol gárda edzõje, Carlo Ancelotti értékelte a látottakat, valamint néhány játékos jövõjével kapcsolatban is tiszta vizet öntött a pohárba.

Carlo Ancelotti

Az amerikai túrán elért eredményekkel és a csapat munkájával elégedett volt az olasz mester: “Összességében nagyon jól zártuk az elõszezont, keményen dolgoztunk és remek hangulat alakult ki a csapaton belül. Jelen pillanatban minden kiválóan alakul számunkra és mostantól a jövõ vasárnapi mérkõzésre kell koncentrálnunk. Készen állunk a kezdésre. Jól játszottunk, támadó felfogásban. A Lyon elleni mérkõzést leszámítva nagyon szép arcát mutatta a csapat a felkészülés során.”

A csapat sérültjeire is kitért Ancelotti: “Xabi Alonso és Varane állapota sokat javult. Elõbbi már a jövõ héten készen áll majd a játékra. Illarramendi és Varane szereplésére még várnunk kell, de egyikük sérülése sem túl komoly és úgy gondolom, néhány héten belül teljesen felépülnek majd.”

Elismeréssel beszélt a saját nevelésû játékosokról: “Mind fantasztikusak voltak, remek volt a hozzáállásuk. Carvajal nagyon jól játszott, Casemiro szintúgy.” Morata és Jesé játékával is elégedett volt: “Már a kezdetektõl nagyon boldog vagyok, hogy ilyen keretem van. Miért kell ma Bale-rõl beszélni, amikor Morata és Jesé is nagyon jól szerepelt? Nagyon elégedett vagyok velük, nagyon fiatalok, de hihetetlen az akarásuk.”

Azokról a játékosokról is érdeklõdtek a riporterek, akiknek a távozását rebesgetik: “Khedira maradni fog, Coentrão gondolkodik. A játékosnak kell meghoznia a döntést, és ez nagyon jól van így. Di Maríával nincs semmi probléma, velünk fog maradni.” Cheryshevrõl is hasonlóan nyilatkozott: “Velünk fog maradni és itt lesz a jövõ héten.” Végül búcsút vett az Egyesült Államoktól: “Minden csodás volt, a stadionok fantasztikusak, nincs kifogásunk az ellen, hogy visszatérjünk.”

Ángel Di María

“Madridban fogok maradni, 2018-ig van szerzõdésem, és nagyon jól érzem itt magam. A mester minden játékosnak adott lehetõséget az elõszezonban, ez nagyon fontos dolog.”

“Többet játszottam belül, de a válogatottban is ehhez a pozícióhoz vagyok szokva, úgyhogy ismerem és kényelmesen mozgok itt is. Most a válogatott meccseken a sor, reméljük, mindenki épségben tér vissza, hogy megkezdhessük a szezont.”
 

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK