Mi lesz Xabi Alonso sorsa?

A Madrid középpályája talán az utóbbi évek legerõsebbje, de van egy fontos hiányzó Xabi Alonso személyében. A spanyol középpályás a nyáron megoperáltatta magát egy régi visszatérõ fájdalma miatt, majd az elõszezon során, egy edzésen eltörte a lábközépcsontját. Rossz hír, hogy a korábbi szeméremcsonti fájdalma is visszatért, és közben bejelentkezett egy kérõ is a Juvenus személyében.

Xabi Alonso felépülése nem halad a tervnek megfelelõen. Ancelotti hiába vár biztató hírekre arról, mikor térhet vissza a tolosarrai játékos, az olasz mesternek meg kell elégednie a jelenlegi középpályájával. Nem is a lábközépcsonttal van most a probléma, hanem azzal a szeméremcsonti fájdalommal, amit már az elõzõ szezonról hozott magával a játékos, és ami miatt úgy döntött, hogy megmûteti magát a nyáron.

A Madrid orvosi kara ugyan nem sebészeti, hanem terápiás megoldást ajánlott, Xabi végül úgy döntött, hogy június 6-án kés alá fekszik Münchenben, ahol ennek a sérülésfajtának a specialistája, Ulrike Muschaweck doktornõ mûtötte meg. Sajnos a mûtét ellenére a játékosnak visszatértek a korábbi fájdalmai, amelyek miatt az elõszezon során is késõbb csatlakozott a csapathoz.

A klubnál eközben aggódnak a felépülése miatt, hiszen már egy hónapja elkezdõdött a szezon, és még mindig nem tudni, mennyi meccset kell még kihagynia Xabinak.

Illarramendi pótolhatja a nagy meccseken
A csapat lassan abbaa fázisba ér, amikor rangadókat kell játszania mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Az aggodalmaskodók kérdésére a klubnál azt mondják: „Nincs semmi gond, nálunk van Illarra”. Kérdés, hogy a 23 éves játékos, mennyire tudja pótolni Xabi rutinját, habár a vasárnapi meccsen látni lehetett, hogy jó játékosról van szó. A gond azzal van, hogy Alonso az utóbbi években alappillére volt ennek a csapatnak, és amikor nem volt ott a pályán, azt nagyon megérezte a csapat. Ilyen volt például még Pellegrini irányítása alatt, amikor a spanyol játékos lesérült, majd nélküle egymásutánban kikapott a csapat a kupában az Alcorcóntól és a BL-ben a Lyontól, majd végül kiesett mindkét sorozatból.

Azt se feledjük, hogy akármennyire is jönnek az eredmények, azért a csapat játéka hagy kívánnivalót maga után, és a középpályás védekezés, ahogy azt a Villarreal elleni meccsen is láthattuk, nem igazán állt a helyzet magaslatán. Illarramendi azon a meccsen kezdett, és nem tudta megállítani a „sárga tengeralattjáró” rohamait. Nem szabad azonban türelmetlennek lenni vele szemben. A friss U21-es Európa-bajnok játékos elõtt még nagy jövõ áll, és a klubnál is úgy érveltek, hogy „10 évre igazoltunk egy játékost, és ugyanezt kellett volna megtennünk Xabi Alonsóval, amikor még a Real Sociedadban játszott”.

A lejáró szerzõdés és a Juve érdeklõdése
Xabi Alonsónak jövõ nyáron lejár a szerzõdése, bár ez egyelõre nem foglalkoztatja õt és a klubot. Xabi a felépülésére koncentrál, és arra, hogy a következõ nyárra jó formában legyen a brazíliai vb-re. Ez lesz minden bizonnyal a spanyol utolsó alkalma arra, hogy címet nyerjen a válogatottal. A klub egyelõre reménykedik abban, hogy a sérülése minél elõbb rendben jön, Illarra pedig addig is megfelelõen tudja pótolni õt.

A legújabb hír Alonsóval kapcsolatban, hogy állítólag a Juventus közelrõl figyeli õt, és akár a téli átigazolási szezonban leszerzõdtetné. Tudják, hogy a nemsokára 32 éves játékosnak jövõre lejár a szerzõdése, és a Madridnak most lenne alkalma pénzért túladni rajta. A Tuttosport szerint Pérez 6 millió euróért hajlandó lenne megválni tõle, hiszen Illarramendi, Khedira és Modric pótolni tudják õt. A Juventusnál a 34 éves Pirlo párjaként és/vagy helyetteseként tudnák elképzelni.
 

 

Forrás: www.marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK